Ma: 2022.01.14. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Súlyosabb büntetésért fellebbezett a főügyészség „Bróker Marcsi” ügyében
Privatkopo.info 2022. 01. 14. 5:30:00

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség az ítélet súlyosítását, a szabadságvesztés tartamának lényeges felemelését, valamint további vagyonelkobzás elrendelését is indítványozta a Kun-Mediátor ügyben.  Az üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőügyben a Szolnoki Törvényszék 2022. január 7-én 10 év börtönbüntetésre, 5 400 000 forint pénzbüntetésre ítélte a karcagi Dobrai Sándornét. Az elsőfokú bíróság a 68 éves nőt a közügyek gyakorlásától 10 évre, míg a cégvezető foglalkozástól véglegesen eltiltotta, valamint őt és jelenleg felszámolás alatt álló cégét - külön-külön - 1 587 220 474 forint erejéig vagyonelkobzással is sújtotta.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség az ítélet kihirdetésekor indítványozta a bűnügyi felügyelet alatt álló elkövető letartóztatásának elrendelését.

Az ügyészség álláspontja szerint a kiszabott szabadságvesztés tartamára figyelemmel megalapozottan feltehető, hogy a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelése nélkül elrejtőzne a hatóságok elől, és tartani kell attól is, hogy folytatná csaknem 14 éven át űzött bűnös tevékenységét. A törvényszék elutasította az indítványt, és a bűnügyi felügyeletet tartotta fenn.  A főügyészség fellebbezett a végzés ellen.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség fellebbezést jelentett be a törvényszék ítélete ellen is, annak érdekében, hogy a másodfokú bíróság azon bűncselekmények - így további 107 sértett sérelmére megvalósított csalássorozat, jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntette és számvitel rendjének megsértése bűntette - vonatkozásában is mondja ki bűnösnek a vádlottat, amelyek kapcsán a bíróság azzal az indokolással szüntette meg a büntetőeljárást, hogy azoknak a jelentősebb tárgyi súlyú bűncselekmények mellett a nő felelősségre vonása szempontjából nincs jelentősége.

A főügyészség fellebbezése az ítélet súlyosítását, a szabadságvesztés tartamának lényeges felemelését, valamint a vádlott családtagjaival és az érdekkörébe tartozó céggel szembeni, további vagyonelkobzás elrendelését is célozza.   

Az ügy a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

További friss információk
Költségvetési csalás miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Szakoly volt polgármesterét
Súlyosabb büntetésért fellebbezett a főügyészség „Bróker Marcsi” ügyében
A Trimedio Csoport vezetői ukrán, szerb és magyar nincstelenek nevére íratták eladósodott cégeiket - a NAV költségvetési csalás, a BRFK közokirat-hamisítás gyanújával nyomoz
820 millió forintos költségvetési csalással gyanúsított bűnszervezet tagjait tartóztatták le
Ásványvizet küldött videokártya helyett
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat