Ma: 2024.07.16. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Idős áldozata összes pénzét megszerezte egy szerelmet színlelő cigány lotyó Budapesten
Privátkopó 2023. 11. 16. 6:15:00

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 32 éves nővel szemben, aki 2020 decemberében álnéven ismerkedett meg egy időskorú férfival, akitől ezt követően, kölcsönre hivatkozással, összesen több mint 1 millió forintot csalt ki.A vádirat szerint a nő munkahellyel és jövedelemmel nem rendelkezett, napi megélhetési gondjai voltak, ezért elhatározta, hogy csalással szerez pénzt. Az ügy sértettje - az akkor 76 éves, megromlott egészségi állapotú férfi - 2020. december 29-én, egy szakrendelésről indult hazafelé, amikor a vádlott leszólította. A nő álnéven mutatkozott be, mert eleve az volt a szándéka, hogy az időskorú férfit becsapja és pénzt szerez tőle.

A vádlott a következő hetekben elmondta az idős férfinak, hogy nehéz anyagi helyzetben van, segítségre szorul, kölcsönre van szüksége.  A folyamatos pénzkérésekkor a nő azzal hitegette a sértettet, hogy ha ad kölcsönt, azt rövid időn belül visszafizeti. Erre azonban valódi szándéka nem volt, a célja kizárólag a sértett pénzének a megszerzése volt.

A rábeszélés hatására a sértett 2021. január 6-án, egy Budapest X. kerületi bankautomatából összesen 190 000 forintot vett fel, majd átadta a csalónak. A férfi azt hitte, hogy a pénzt majd visszakapja. A vádlott további 500 000 forint felvételét kérte, de a napi limit miatt ehhez banki ügyintézésre volt szükség. A fiók alkalmazottja észlelte az időskorú férfi zavart viselkedését, a gyanúsnak ítélte a kísérőt, valamint a korábbi pénzfelvételeket, ezért a kifizetést megtagadták és rendőrt hívtak. A vádlott azonban még a járőr kiérkezése előtt elhagyta a helyszínt.

A nő néhány nappal később újabb találkozót beszélt meg a sértettel egy XIV. kerületi bankfióknál, ahol a férfi felvett 500 000 forintot. Átmentek egy másik bankfiókhoz, ahol a sértett további 200 000 forintot vett fel és adott át a csalónak. Pár nap elteltével a megtévesztett sértett több részletben, további 260 000 forintot vett fel bankautomatákból, és ezzel már a folyószámla hitelkeretét is túllépte.

A sértett fia 2021 februárjában észlelte édesapja készpénzfelvételeit, illetve azt, hogy a bankszámláján semmilyen pénz nem maradt, ezért letiltatták a bankkártyát és feljelentést tettek a rendőrségen.

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség a nőt időskorú személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettével vádolja, és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta, valamint az okozott kár mértékéig vagyonelkobzásra is indítványt tett.

Egy másik ügyben - a nyomozás során beszerzett adatok alapján - J-né D. Julianna megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2019-ben egy X. kerületi intézmény előtt megismerkedett egy szintén idős férfival, akinek felment a lakására, majd a sértett figyelmetlenségét kihasználva ékszereket és pénzt lopott onnan. Ezt követően a nő szerelmet színlelt a férfi irányába, aki a gyanúsítottnak mobiltelefonokat, előfizetéseket és tableteket vásárolt, valamint különböző okokra hivatkozva többször pénzt kért tőle és a fiától, illetve 2020 januárjában kilopta a sértett pénztárcájában lévő összeget. Ez az eljárás még nem zárult le.

További friss információk
Csalás és pénzmosás: strómanok rendőrkézen
Szemetesben landolt a mosott pénz
Így néz ki Magyarországon egy - papíron - 20 millió forintért felújított sportpálya
6,5 millió forintot húzott le a szerelemre vágyó nőtől a hamis profillal vadászó szélhámos
Munkáltatójától sikkasztott a hitelközvetítő
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat