Ma: 2024.07.15. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Munkáltatójától sikkasztott a hitelközvetítő
Privátkopó 2024. 06. 24. 12:28:00

A Győri Járási Ügyészség gyorsított eljárásban, tárgyalás mellőzésének kezdeményezésével emelt vádat egy nővel szemben, aki az ügyfelek hiteltörlesztő összegeit, illetve a rendelkezésre bocsátott műveleti készpénz készletet elsikkasztotta.Az 57 éves nő egy pénzügyi tevékenységet végző társaságnál dolgozott tanácsadóként. Feladatai közé tartozott az ügyfelekhez kihelyezett hitelek törlesztőrészleteinek beszedése, készpénzkezelés.

A vádlott 2022 júliusa és szeptembere között 13 ügyféltől szedett be törlesztőrészleteket, amelyeket nem továbbított munkáltatója felé, továbbá év végén a nála lévő készpénzkészlettel sem számolt el. Munkáltatójának 1 millió 600 ezer forint kárt okozott.

A vádlott az okozott kárt utóbb megtérítette.

Az ügyészség az elkövetőt nagyobb értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntettével vádolta meg, amely bűncselekmény büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.

További friss információk
Csalás és pénzmosás: strómanok rendőrkézen
Szemetesben landolt a mosott pénz
Így néz ki Magyarországon egy - papíron - 20 millió forintért felújított sportpálya
6,5 millió forintot húzott le a szerelemre vágyó nőtől a hamis profillal vadászó szélhámos
Munkáltatójától sikkasztott a hitelközvetítő
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat