Ma: 2024.07.13. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Így néz ki Magyarországon egy - papíron - 20 millió forintért felújított sportpálya
Privátkopó 2024. 06. 26. 9:26:00

Költségvetési csalással vádolják egy Heves vármegyei község korábbi polgármesterét. Az ügyészség szerint az ezer lakosú falu önkormányzata 2017-ben kapott a Belügyminisztérium pályázatán 20 millió forintnyi vissza nem térítendő költségvetési támogatást a helyi sporttelep fejlesztésére. A vádhatóság felfüggesztett szabadságvesztés és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.A felújítást 2018 végéig kellett volna összehozni, de ez a mai napig nem sikerült, a sportpálya jelenlegi állapotát a fenti fotó érzékelteti.

Az ügyészség vádirata szerint az akkori polgármester az önkormányzati számlára érkezett pénz 90 százalékát 2017 decembere és 2018 februárja között az igénylésben megjelölt, meghatározott céltól eltérően használta fel, azt az önkormányzat más jellegű kiadásaira fordította, majd visszahelyezte a számlára.

A sportpálya felújítására csak ezután kötött egy vállalkozóval szerződést, aminek teljesítési határideje 2018. december 21. volt, de a vállalkozó nem végezte el a munkát határidőre. A polgármester attól tartott, hogy emiatt vissza kell fizetni a támogatási összeget, ezért a képviselő-testülettel megszavaztatott egy olyan határozatot, ami szerint az önkormányzat kifizeti a húszmillió forintot a vállalkozónak azzal, hogy az a beruházás hiányosságait legkésőbb 2019 tavaszáig köteles pótolni.

Ezzel egyidejűleg a polgármester aláírt egy valótlan tartalmú teljesítési igazolási, és műszaki átadás-átvételi jegyzőkönyvet, miszerint a beruházás már elkészült. Miután ez kiderült, az önkormányzatnak 2022 tavaszán mégis vissza kellett fizetnie a húszmilliót a Belügyminisztérium számlájára.

Az Egri Járási Ügyészség a polgármesterrel szemben felfüggesztett szabadságvesztés és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

További friss információk
Csalás és pénzmosás: strómanok rendőrkézen
Szemetesben landolt a mosott pénz
Így néz ki Magyarországon egy - papíron - 20 millió forintért felújított sportpálya
6,5 millió forintot húzott le a szerelemre vágyó nőtől a hamis profillal vadászó szélhámos
Munkáltatójától sikkasztott a hitelközvetítő
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat