Ma: 2023.09.29. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Több milliárd forintos költségvetési csalássorozat érintettje a magyarországi biztonsági piac egyik legnagyobb szereplője
Privatkopo.info 2022. 06. 25. 4:45:00

Költségvetési csalás bűntett gyanújával indult nyomozás a biztonsági piac és a takarítás üzletág egyik legnagyobb szereplőjének vezetője ellen. A NAV pénzügyi nyomozói mintegy 2 milliárd 500 millió forintra teszik azt az összeget, amellyel a társaság megkárosíthatta az államot. A meggyanúsított cégvezetőt az egyik nagyhatalmú fideszes miniszter ügyvédje védi.A vagyonvédelem, a takarítás, valamint a létesítménygazdálkodás területén fajsúlyosnak számító vállalat került a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnügyeseinek látókörébe, amikor milliárdokat elsíboló úgynevezett alvállalkozói bukócégek ellen kezdtek nyomozni. Több simlis kft. ügyvezetőjét letartóztatásba helyezte az illetékes bíróság, azonban - rendkívül furcsa módon - a céggúla tetején álló, 2021-ben közel 10 milliárd forint nettó árbevételt produkáló vállalkozás irányítója szabadlábon védekezhet, a társasággal szemben korábban elrendelt büntetőjogi intézkedést (bankszámlák zárolása) pedig gyorsan feloldotta a nyomozó hatóság.

Az adónyomozók gyanúja szerint a vállalat mintegy 2 milliárd 500 millió forintnyi áfát csalhatott el.

A bűncselekmény elkövetésével gyanúsított cégvezető védelmét az egyik nagyhatalmú fideszes miniszter ügyvédje látja el.

A Privátkopó értesülései szerint a társaság mögött valódi nagyágyúk állnak (ami a cégnyilvántartásban látható, az csupán a „kirakat”), kitűnő kormánypárti és bűnügyi hatósági kapcsolatokkal.

A szövevényes ügy részleteiről a közeljövőben oknyomozó cikkben számol be a bűnügyi hírportál.

További friss információk
Vesztegetés elfogadása miatt kell felelnie a 63 éves nőgyógyásznak
A 15 milliárd forintot is meghaladhatja a pünkösdi egyházhoz kötődő költségvetési csalással okozott vagyoni hátrány
Letartóztatásban a vesztegetéssel gyanúsított két ártándi határrendész
Informatikai ellenőrnek is kiadta magát a fővárosi „kaméleon”
Több tízmilliós vagyont akart kicsalni a nő a beteg sértettől
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat