Ma: 2023.01.21. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Több szintű számlázási láncolat segítségével nem fizettek áfát - vagyonvédelmi és takarítási feladatok elvégzéséről állítottak ki fiktív bizonylatokat
Privátkopó 2023. 01. 21. 9:56:00

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntette miatt indult ügyben indítványt tett négy gyanúsított letartóztatására. A gyanúsítottak összesen legalább egymilliárd forint összegű vagyoni hátrány okozásában nyújtottak segítséget.A megalapozott gyanú szerint az egyik férfi létrehozott egy több szintű számlázási láncolatot. A számlázási láncolatban részes gazdasági társaságok valós gazdasági tevékenység végzése nélkül különböző vagyonvédelmi, takarítási feladatok elvégzéséről valótlan tartalmú számlákat állítottak ki a számlákon szereplő munkákat ténylegesen elvégző haszonhúzó gazdasági társaságok részére, amely gazdasági társaságok a valótlan tartalmú számlákat a könyvelésükbe befogadták és általános forgalmi adó bevallásukban levonható adóként jogosulatlanul figyelembe vették.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 34 ilyen - köztük egy táti székhelyű - haszonhúzó gazdasági társaság ügyvezetője fogadott be fiktív számlákat összesen legalább egymilliárd forint áfa összegben.

A gyanúsítottak a bűncselekményt egy jól felépített bűnszervezetben követték el, ahol a bűnszervezetet irányító férfi határozta meg az egyes résztvevők feladatát.

Az ügyben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyi nyomozói több százmillió forint értékben foglalt le ingatlanokat, gépjárműveket.

A főügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája 2023. január 20-án - egy hónap időtartamra - elrendelte a bűnszervezet vezetőjének és további három tagjának (a könyvelőnek, a fiktív számlákat kiállító, utalásokat intéző nőnek, továbbá egy a pénz visszajuttatásában szerepet játszó gyanúsítottnak) a letartóztatását, tekintettel arra, hogy velük szemben fennáll a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlésnek a veszélye.

További friss információk
Több szintű számlázási láncolat segítségével nem fizettek áfát - vagyonvédelmi és takarítási feladatok elvégzéséről állítottak ki fiktív bizonylatokat
Befejezte a nyomozást a NAV az utóbbi évek egyik legnagyobb magyarországi számlagyára ügyében
Saját zsebre dolgozott a szerencsejáték-függő munkafelvevő
Más autóit adta el - feladta magát a rendőrségen
Önkormányzati dolgozónak adta ki magát az idős embertől pénzt és ékszert is kicsaló férfi
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat