Ma: 2024.07.15. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
6,5 millió forintot húzott le a szerelemre vágyó nőtől a hamis profillal vadászó szélhámos
Privátkopó 2024. 06. 26. 9:10:00

Szerelmi fogadalmaival mintegy 6,5 millió forintot csalt ki egy, az online térben vadászó szélhámos egy Győr-Moson-Sopron vármegyében élő asszonytól.Az internet egyik közösségi oldalán ismerkedett meg a csaló az áldozatával, akivel elhitette, hogy élete társául választaná. A bejelölést követően levelezni kezdtek, a férfi elmesélte a kiszemeltnek, hogy egy távoli országban katonaként szolgál, azonban abbahagyná hivatását, nyugdíjba vonulna, és visszaköltözne Magyarországra a tartós kapcsolat reményében.

Meggyőzte a nőt arról, hogy nyugdíjazásához és egyéb költségeihez anyagiakra van szüksége. A boldog együttélés ígéretével több millió forint átutalására buzdította az asszonyt, amelynek ő eleget is tett.

Az esettel kapcsolatban a Soproni Rendőrkapitányság jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt folytat eljárást.

Az ilyen jellegű csalások tipikus sértettjei az 50 év fölötti, egyedül élő nők, de volt már rá példa, hogy férfiakat sem kíméltek a szélhámosok. Az áldozatok nagy része naivan, a valódi szerelemre várva kerül a csalók bűvkörébe, akik megnyerő stílussal, a közös életről szóló ígéretekkel - a megtévesztett emberek érzelmeit kihasználva - csapják be őket.

További friss információk
Csalás és pénzmosás: strómanok rendőrkézen
Szemetesben landolt a mosott pénz
Így néz ki Magyarországon egy - papíron - 20 millió forintért felújított sportpálya
6,5 millió forintot húzott le a szerelemre vágyó nőtől a hamis profillal vadászó szélhámos
Munkáltatójától sikkasztott a hitelközvetítő
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat