Ma: 2023.09.26. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Horváth: a „zöld dossziéban” konkrét bizonyítékok vannak
Híradó 2014. 11. 25. 6:23:00

Az adatok fiktív számlázási hálózatokat térképeznek fel, és olyan cégekről szólnak, amelyek részei voltak ennek a rendszernek, de az adóhivatal nem folytatott le vizsgálatot ellenük - jelentette ki a volt adóellenőr az M1 Ma reggel című műsorában.Nem vitte be a „zöld dossziét” az amerikai nagykövetségre, ott nem adott át semmiféle információt, adatot, és a külképviselet munkatársaival sem egyeztetett - cáfolta a hétfői Ma reggelben is az erről szóló híreket Horváth András, a NAV korábbi munkatársa. Azt mondta, azért tartotta fontosnak részvételét az elmúlt időszak tüntetésein, hogy reagálhasson az aktualitásokra, és továbbra is csak annyit szeretné elérni, hogy a NAV lépjen fel végre hatékonyabban az adócsalások ellen, a korrupció visszaszorításáért, és a kormányzat is tegyen meg ezért mindent.

Vámosi-Nagy Szabolcs, az adóhivatal korábbi elnökhelyettese megjegyzésére, hogy Horváth az íróasztal mögül könnyen állíthat ilyeneket, bizonyítékai azonban nincsenek, az egykori adóellenőr úgy reagált: éppen az íróasztal miatt állhatott elő állításaival, hiszen belül volt, pontosan átláthatta az egész rendszert, és olyan adatok birtokába juthatott, amelyekből rendszerszintű következtetéseket vonhatott le. Hozzátette azt is, Vámosi-Nagy éppen akkor került el a hivataltól, amikor a problémás folyamatok beindultak.

Horváth az M1 reggeli műsorában emlékeztetett arra is, hogy a Kiemelt Adózok Igazgatóságán belül működött a Kiemelt Ügyek Igazgatóság, amely a hálózatos áfacsalásokkal foglalkozott, ám ezt az egységet 2012. december 31-ével megszüntették, munkáját pedig sem a nyomozati jogkör, sem a megyei igazgatóságok munkája nem váltotta ki.

Horváth kijelentette: a „zöld dossziéban” konkrét, cégekről szóló adózási adatok vannak, amelyek alátámasztják azt az állítását, hogy diszkriminatív ellenőrzési rendszer működik az adóhivatalon belül. A „zöld dosszié” egyébként az ügyészségen van, sőt, Polt Péter legfőbb ügyész bejelentése szerint egy gyanúsítottat találtak, és amikor meghallgatták a vádhatóságon, maga is elmondott mindent - tette hozzá Horváth.

Az adatok egyébként fiktív számlázási hálózatokat térképeznek fel, és olyan cégekről szólnak, amelyek részei voltak ennek a rendszernek, de az adóhivatal mégsem folytatott le vizsgálatot. Horváth a műsorban azt állította: konkrét információja is van egy esetről, amikor a NAV-elnöknek szóltak le, a megkeresés végigfutott a hierarchián, és „végül úgy intézték az ügyet, hogy az a kinti szereplőnek jó legyen”.

További friss információk
Letartóztatásban a vesztegetéssel gyanúsított két ártándi határrendész
Informatikai ellenőrnek is kiadta magát a fővárosi „kaméleon”
Több tízmilliós vagyont akart kicsalni a nő a beteg sértettől
Strómanra íratta cégét az adócsaló vállalkozó - évekre börtönbe kerülhet
Közel félmilliárd forintnyi kriptovalutát foglaltak le egy adócsaló bűnszervezet tagjaitól
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat