Ma: 2022.05.17. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Aláírásgyűjtésbe kezdenek a taxisok a csalók kiszűrése érdekében
Privatkopo.hu 2019. 02. 11. 9:40:00

A fővárosban folyamatosan nő azok száma, akik a szükséges engedélyek nélkül, kifogásolható műszaki állapotú gépkocsikkal, a taxi rendeletben rögzített tarifánál lényegesen olcsóbban végeznek személyszállítási tevékenységet, miközben sem adót, sem járulékokat nem fizetnek az államnak.  Ezt elégelték most meg a taxi társaságok munkatársai, valamint a független szolgáltatók, és úgy döntöttek, aláírásgyűjtésbe kezdenek annak érdekében, hogy az illetékes hatóságok kellő szigorral lépjenek fel a feketézőkkel szemben.A Privatkopo.hu értesülése szerint aláírásgyűjtésbe kezdenek a taxi társaságok égisze alatt tevékenykedő sofőrök, valamint a független szolgáltatók, hogy felhívják az illetékes hatóságok figyelmét: egyre többen taxiznak feketén Budapesten, ami hatalmas károkat okoz a taxispiac legális szereplőinek és az államnak.

„A petícióval azt kívánjuk elérni, hogy a hatóságok végre határozottan lépjenek fel a csaló áltaxisokkal szemben” - magyarázta az aláírásgyűjtés egyik szervezője. „Döbbenetes, hogy a feketén fuvarozók már annyian vannak, mint a második legnagyobb taxi társaság gépkocsivezetői állománya, mintegy ezren. Ezek az emberek gyakorlatilag háborítatlanul csalhatják az adót, magasról tehetnek a jogszabályokra, előírásokra - a hatóságok nem foglalkoznak velük.”

A legálisan taxizóknak évente kell műszaki vizsgára vinni az autójukat, míg a feketén fuvarozóknak csak kétévente, és az előbbiek évente nagyjából négyszer több kötelező biztosítási díjat fizetnek az utóbbiaknál.

  Az egykori uberesek jelentős része most „viberes” taxisként csal

„Amíg a sárga taxikban kötelező az online pénztárgép, addig a csalók vígan elvannak  anélkül, semmilyen bizonylatot nem adnak az utasnak a fuvardíjról, így aztán persze adót sem fizetnek” - jegyezte meg a bűnügyi portál forrása. „Így könnyű 20-25 százalékkal alámenniük a hivatalos tarifának, az utasok pedig az olcsóbban fuvarozókat részesítik előnyben. Ezzel nem csak az államnak, hanem a legálisan taxizóknak is komoly bevételkiesést okoznak. Elmondhatom, hogy - árbevétel szempontjából - még soha olyan gyenge januárunk nem volt, mint az idei” - tette hozzá.

A jelek szerint most összefognak a taxisok, hogy aláírásukkal nyomást gyakoroljanak azokra a hivatalos szervekre, amelyek tehetnének a piac megtisztításáért.

Csak eddig elfordították a fejüket…

További friss információk
Felfüggesztett börtön várhat az iskolaőrt bántalmazó anyára
Meg akarta ölni a rokonait, ezért szállt fel két konyhakéssel a buszra a nő
Fegyházbüntetés várhat a gyermeknek is kábítószert értékesítő dílerre
Csak fel akarták ébreszteni az ittas férfit - de közben „véletlenül” kifosztották
A volt feleségére „emlékeztette”, ezért aztán megtámadta és kirabolta a nőt
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat