Ma: 2024.02.26. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Álrendőrként büntetett az autópályán
Privátkopó 2024. 02. 01. 9:56:00
A Füzesabonyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki magát rendőrnek kiadva, hivatalos eljárást színlelve, több külföldi sofőrt károsított meg. 

A vád szerint a férfi 2022 októberében, az M3-as autópályán, Kál térségében haladt a gépkocsijával, amelynek hűtőrácsán és ablakán kéken villogó, megkülönböztető jelzést adó eszköz volt - engedély nélkül - felszerelve. A vádlott a leállósávban hivatalos rendőri eljárás színlelésével - nyakában egy okirattal - megállított egy külföldi rendszámú autót és elkérte a sofőr iratait, majd közölte vele, hogy gyorshajtás miatt 20 000 forintra megbünteti. A sértett, abban a tudatban, hogy a vádlott rendőr, a felszólításnak eleget tett, és kifizette a valótlan büntetést.

A másik két - már 2023 elején történt - esetben a férfi módszere hasonló volt azzal az eltéréssel, hogy a pénzszerzés érdekében előállítással, illetve a járműve lefoglalásával fenyegette meg a külföldi sofőröket, amennyiben nem fizetnek neki több tízezer forintnyi készpénzt. A vádlott fenyegetései olyan komoly félelmet keltettek a sértettekben, hogy mindkét esetben megkapta a pénzt. Az egyik ilyen álintézkedés során, a sértettnél nem volt elegendő készpénz, ezért a férfi a kocsijába ültette át a külföldit, majd a legközelebbi - gyöngyösi - bankautomatához vitte. Az elkövető a pénzfelvétel és átadás után fuvarozta vissza a megtévesztett személyt az autópálya egyik pihenőhelyén hagyott kocsijához.

A járási ügyészség kétrendbeli, hivatalos minőség színlelésével elkövetett zsarolás bűntettével, valamint szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás vétségével vádolja az álrendőrt.

A vádiratában a Füzesabonyi Járási Ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság az előkészítő ülésen ítélje négy év börtönre az elkövetőt, amennyiben a bűnösségét a váddal egyezően beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. Emellett a vádhatóság négy év közügyektől eltiltás kiszabására is indítványt tett.

További friss információk
Alázta és verte a rábízott gyerekeket egy vas megyei edző
A cigányszuka eladta a saját kiskorú lányát
Kiskorúaknak is árulta a tiltott szert
Egy borsodi cigány lefejelte a rendőrt, majd a kutyáját az egyenruhásokra uszította
Nem ismerte be tettét a budai gimnáziumban késelő fiatal
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat