Ma: 2022.01.13. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Bűnszervezetben árulták a kábítószert Budapesten
Privatkopo.info 2022. 01. 10. 10:37:00

Egy 49 éves férfi 2018-ban egy olyan, ismerősi-családi kapcsolatokon alapuló bűnszervezetet hozott létre, amely kokain kereskedelmével foglalkozott Budapest területén. Elfogásukkor a nyomozók mintegy 17 millió forint készpénzt, valamint további nagy értékű valutát-, illetve vagyontárgyakat is lefoglaltak.A Fővárosi Főügyészség vádirata szerint a legkésőbb 2018. év elején létrehozott bűnszervezet működését a 49 éves férfi irányította, ő intézte a kokain beszerzését és koordinálta az értékesítést is.

A beszerzett kábítószert megbízottja és bűntársa, egy 38 éves férfi vette át és szállította a tárolási helyére, amelynek céljából egy Budapest XV. kerületi ingatlant bérelt. A bűnszervezet irányítójának instrukciói alapján a 38 éves férfi itt végezte a kokain porciózását, csomagolását, majd a továbbértékesítésre szánt kábítószert is túlnyomórészt itt adta át az értékesítésben részt vevő további bűntársaknak.

A vádlottak a lebukás elkerülése érdekében nagyfokú konspirációra törekedtek, ennek érdekében vagy személyesen, vagy külön erre a célra használt mobiltelefonokon, valamint egymás között kialakított nyelvezeten egyeztettek.  A bevétellel a bűnszervezet irányítója felé kellett elszámolniuk.

A raktározással és a továbbértékesítés szervezésével is megbízott 38 éves vádlott saját maga is értékesítette a kábítószert. A vád szerint 2018. február és 2019. február között legkevesebb 180 esetben értékesített kokaint a legalább 45 főből álló vevőköre részére, alkalmanként 0,5 és 7 gramm közötti mennyiségben. Tevékenységében a felesége is segítette őt, aki alkalmanként helyettesítette, vagy például a vevők megrendelését felvette.

A bűnszervezetnek az irányítóján, 38 éves bűntársán és annak feleségén kívül a vád szerint még további 5 tagja volt, akik a kábítószer továbbértékesítésében működtek közre. Az ügy kilencedik vádlottja egy kiskereskedő, aki a bűnszervezettől megszerzett kábítószert túlnyomórészt a saját vevőkörének értékesítette, kisebb részét pedig elfogyasztotta.

A Fővárosi Főügyészség az ügy nyolc vádlottjával szemben bűnszervezetben, jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, kilencedik társukat - aki többszörös visszaeső - pedig kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja.

A főügyészség valamennyi vádlottal szemben végrehajtandó fegyházbüntetést, és pénzbüntetést indítványozott a vádiratban.

A vádhatóság emellett vagyonelkobzásra is indítványt tett a nyomozás során lefoglalt mintegy 17 millió forint készpénz, további nagy értékű valuta, illetve egyéb, eljárásban biztosított vagyontárgyak vonatkozásában.

További friss információk
Féltékenységből rongált
Ököllel és bottal ütötte a feleségét, zárásként meg is rugdalta
Ezúttal Salgótarjánban rabolt egy „navajonki”
Súlyos sérüléseket okozott az ittas férfi az ittas élettársának
19 éves börtönérett rabolt Hatvanban
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat