Ma: 2022.01.13. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Elítélték az ápolót, aki megerőszakolt egy általa benyugtatózott beteget a sátoraljaújhelyi kórházban
Privatkopo.info 2022. 01. 07. 7:29:00

A Sátoraljaújhelyi Járásbíróság ítéletet hozott annak az ápoló foglalkozású vádlottnak az ügyében, akivel szemben szexuális erőszak minősített esete miatt emelt vádat az ügyészség.A bíróság által megállapított tények szerint a vádlott férfi, mint a sátoraljaújhelyi kórház ápolója, jogosult volt arra, hogy orvosi utasítás alapján infúziós terápiát végezzen, illetve intravénás injekciót adjon be. 2020. július 9-én, este, miután az éjszakai műszakot megkezdte, a vádlott egészségügyi indokok nélkül és orvosi utasítás hiányában nyugtatót és altatót juttatott az egyébként infúziós kezelés alatt álló sértett szervezetébe azért, hogy vele a későbbiekben szexuális kapcsolatot létesítsen. Ezt követően az éjjeli órákban a vádlott az alvó és védekezésre képtelen állapotba helyezett sértettel alsó ruházatát lehúzva közösült. Ekkor a sértett magához tért, ellenszegült, mire a vádlott felszólította, hogy ne kiabáljon, aztán távozott a helyszínről.

A sértett azonnal értesítette hozzátartozóit, kérve őket, hogy azonnal jöjjenek érte, a történteket az osztályon dolgozóknak is jelezte, majd távozott a kórházból, és még aznap feljelentést tett a vádlott ellen.

A bíróság a vádlottat gyógykezelése alatt álló személy sérelmére, védekezésre képtelen állapotát felhasználva elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 7 év és 7 hónap szabadságvesztésre, végleges hatályú ápolói és valamennyi egészségügyi munkakörben végezhető foglalkozástól eltiltásra és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. Súlyosító körülményként értékelte a büntetéskiszabás során az egészségügyi rendszerbe és a sátoraljaújhelyi kórházba vetett közbizalom és össztársadalmi érdek aláásását.

Az ítélettel szemben az ügyész súlyosítás, a vádlott és védője felmentés érdekében fellebbezett, így az eljárás a Miskolci Törvényszéken folytatódik.

További friss információk
Féltékenységből rongált
Ököllel és bottal ütötte a feleségét, zárásként meg is rugdalta
Ezúttal Salgótarjánban rabolt egy „navajonki”
Súlyos sérüléseket okozott az ittas férfi az ittas élettársának
19 éves börtönérett rabolt Hatvanban
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat