Ma: 2023.03.07. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
57 év házasság után: félkilós kalapáccsal támadt hitvesére egy öregember Erdőtelken
Privátkopó 2023. 03. 07. 14:13:00

A Heves Vármegyei Főügyészség emberölési kísérlettel vádolja az elkövetőt, aki ötvenhét évi házasság után követte el a súlyos bűncselekményt a közös otthonukban.A vádirat szerint 2022. április 23-án, délben, a külön lakrészben élő 76 éves vádlott egy kalapáccsal a kezében átment a mozgáskorlátozott sértetthez, aki az ágyában pihent. A szobában a férfi - minden előzmény nélkül - rátámadt az asszonyra, miközben közölte vele, hogy „most meghalsz”, majd e szavak kíséretében a szerszámmal a fejére és a testére legalább tizenhat ütést mért a támadás elhárítására állapotánál fogva csak korlátozottan képes nőre.

Ezután - mivel úgy gondolta, hogy az asszony olyan súlyos sérüléseket szenvedett, amelyekbe rövidesen bele fog halni -  a vádlott magára hagyta a nejét, és visszavitte a kalapácsot a fészerbe, a szerszámok közé.

A sértett még a bántalmazás alatt a keze ügyében lévő mobiltelefonról vészhívást tudott indítani a szomszédba. Ezt a hívást észlelte az ott lakó asszony, aki nyomban a helyszínre sietett, és segítséget nyújtott az ágyban fekvő, erősen vérző ismerősének. A szomszédasszony révén került sor a mentők és a rendőrség értesítésére is.

A vádlott szándéka ellenére a bántalmazás azért nem járt halálos eredménnyel, mert a sértett tőle telhetően próbálta a csapásokat hárítani, illetve a rugalmas ágymatrac és a párna jelentős mértékben tompította az ütések hatását.

A főügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál és fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja a beszámítási képességében - részben alkoholizmusa miatt - enyhe fokban korlátozott elkövetőt.

A vádhatóság az ügyben arra tett indítványt, hogy a törvényszék végrehajtandó fegyházbüntetést szabjon ki a férfival szemben, egyben állapítsa meg, hogy ebből a büntetésből nem bocsátható feltételes szabadságra. Az ügyészség indítványozta azt is, hogy a bíróság határozott időre tiltsa el a vádlottat a közügyek gyakorlásától, és kötelezze őt a felmerült többszázezer forintos bűnügyi költség megfizetésére.

További friss információk
57 év házasság után: félkilós kalapáccsal támadt hitvesére egy öregember Erdőtelken
Tatabányai társasház felrobbantással fenyegetőzött egy félnótás
Autópályák mentén fosztogató cigánybanda tagjait kapcsolták le a Pest megyei nyomozók
Életfogytig tartó szabadságvesztést kér az ügyészség a rendőröket előre kitervelten, aljas célból megkéselő férfival szemben
Dílerek letartóztatásban
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat