Ma: 2022.05.13. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Fillérekért árul Jaguárokat a MÁV biztosító milliárdos sikkasztással vádolt volt elnöke
privatkopo.hu 2014. 04. 09. 8:21:00

A MÁV ÁBE biztosító volt vezetője, dr. Kiss Bálint Gyula egy évet töltött előzetes letartóztatásban, a kényszerintézkedést 55 milliós óvadékért cserébe szüntették meg ellene. Azóta szinte semmit nem lehetett hallani róla. A privatkopo.hu munkatársai most - közvetítők útján, magukat autóvásárlónak „álcázva” - megtalálták a férfit: dr. Kiss egy üresen álló újpesti irodaház mélygarázsából csúcskategóriás, nulla kilométeres Jaguárokat árul - potom pénzekért…A vádirat szerint dr. Kiss Bálint Gyula elnök a 2008. áprilisi letartóztatása előtti csaknem öt év során összesen mintegy 890 millió forint vagyoni hátrányt okozott a MÁV ÁBE biztosítónak ingatlanügyletekkel, bérleti szerződésekkel és más fiktív, ellenszolgáltatás nélküli vagy gazdaságilag irracionális szerződésekkel, amelyek az érdekkörébe tartozó cégek illetve a biztosító között jöttek létre, továbbá sok százmillió forintot a maga, illetve a családja számára tulajdonított el a biztosító vagyonából. Amikor 2011 októberében a bíróság dr. Kisst, mint elsőrendű vádlottat a vagyoni helyzetéről kérdezte, a férfi nem kívánt nyilatkozni.

Dr. Kiss Bálint Gyula egy évet töltött előzetes letartóztatásban, a kényszerintézkedést 55 milliós óvadékért cserébe szüntették meg ellene. Azóta szinte semmit nem lehetett hallani róla.

A privatkopo.hu munkatársai most - közvetítők útján, magukat autóvásárlónak „álcázva” - megtalálták a férfit: fullextrás Jaguárokat árul a Budapest IV. kerület, Anonymus utcában álló, üres irodaház mélygarázsából - szinte fillérekért…

Amint azt kérdésünkre elmondta: a luxusautókat az Erste Banktól vásárolta a cége - amelyben névleg ugyan nem szerepel, de „mindent ő intéz” a gépkocsik eladásával összefüggésben -, a pénzintézet korábban felmondta a CÉL Motors/Jaguar Hungary Kft-vel kötött készletfinanszírozási hitelszerződését, és kölcsönök fedezetéül szolgáló gépkocsikat úgymond „elvonta” az autókereskedelmi cégtől.

- 220 darab kocsit vett vissza a bank, abból 120 darab Rovert - féláron - visszavásárolt a gyártó, a Jaguárokat pedig a mi cégünk vette meg, egy tételben - magyarázta a maga is nagyteljesítményű, minden létező extrával ellátott Jaguárral közlekedő dr. Kiss. - Jellemzően 2007-es, 2008-as évjáratú, gyári állapotú autókról van szó. Megkockáztatom, az utóbbi pár hónapban én adtam el a legtöbb személygépkocsit az országban. (Vélhetően az egykori biztosítóvezér lánya is a vásárlók között lehetett, merthogy az ő Jaguárja is a mélygarázsban parkolt, az apuka büszkén mutogatta bűnügyi portálunk munkatársának - a szerk.)

                                                       Fotó: illusztráció

Az eladási árak ismeretében ez nem különösebben meglepő, hiszen a bűnvádi eljárás hatálya alatt álló üzletember mindössze hárommillió forintért kínálta a listaáron egyébként 10-12 millió forintot kóstáló Jaguárokat, és csupán ötmillió forintért az állítása szerint közel 30 milliót érő, csúcskategóriás járgányokat. (Munkatársaink ottjártakor már csak 10 db. Jaguár „árválkodott” gazdára várva a mélygarázsban - a szerk.)

Mennyiért kaparinthatta meg Kiss állítólagos cége az Erstétől a „zsírúj” luxusautókat, ha ennyire olcsón is jó üzlet továbbértékesíteni azokat?

A privatkopo.hu megkereste az Erste Bankot, hogy tájékoztatást kérjen a kereskedelmi ügyletről.

„Jaguar típusú gépjárműveket az Erste Csoport a honlapjain 2012-ben és 2013-ban nyilvános értékesítésre hirdetett. A meghirdetett gépjárműveket az Erste Csoport magánszemélyek, illetve gazdasági társaságok részére értékesítette. A bank nincs és nem is volt az Önök által megnevezett személlyel (dr. Kiss Bálint Gyula - a szerk.) szerződéses kapcsolatban” - közölte a pénzintézet.

Mindezek ismeretében nem meglepő, hogy dr. Kiss arra a kérdésre, hogy mely céggel kell adásvételi szerződést kötni, ha valamelyik eladásra kínált Jaguár megtetszik a vevőnek, gondolkodás nélkül a következőt válaszolta: „a Wiktor és Fiai Kft-vel”.

A Wiktor és Fiai Kft-t - a hatályos cégnyilvántartás adatai szerint - 2013. június 26-án, 500 ezer forint jegyzett tőkével alapította Hajdu Viktor és fia, Hajdu Norbert Vangelisz. A cég főtevékenysége: gépjárműjavítás -karbantartás, de tevékenységi körében szerepel a személygépjármű-, könnyűgépjármű-kereskedelem is. Hajdu Viktor korábban tulajdonosként, illetve vezető tisztségviselőként vállalt szerepet a WRC 2003 Kft-ben (amelyet 2011. június 8-án végelszámolással szüntettek meg), valamint a WRC és CAT Kft-ben (a társasággal szemben 2013. május 9-én felszámolást rendeltek el).

Egy frissen létrehozott, minimális jegyzett tőkével rendelkező társaságnak honnan volt tőkéje 100 db. nulla kilométeres, gyári állapotú Jaguár megvásárlására? Mi húzódhat a gyönyörű luxusautók „tescogazdaságos” vételárának hátterében? A valóságban mi lehet a szerepe az ügyletben a csődbe vitt MÁV ÁBE biztosító volt elnökének?

További friss információk
Fogva tartotta, verte, elkábította és prostitúcióra kényszerítette
Több mint 800 tő kannabiszt termesztett
Drogdíler család ellen emeltek vádat Salgótarjánban
Prostitúcióra kényszerítettek nőket az emberkereskedők
Tagadott a brutális ukrán rabló, de véres volt a keze és a ruhája
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat