Ma: 2021.11.23. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Köztartozásra hivatkozva végrehajtással fenyegettek a zsarolók
Privatkopo.info 2021. 11. 23. 8:44:00

A Bajai Járási Ügyészség minősített zsarolás bűntette miatt vádat emelt egy zsaroló bűnbandával szemben, amelynek férfi tagja magát bírósági végrehajtónak kiadva a sértettektől telefonon úgy csikart ki pénzt, hogy valótlanul azt állította, köztartozásuk van, és ha azt még aznap nem egyenlítik ki, akkor végrehajtás érdekében rendőrrel együtt megjelenik a lakásukon. Áldozataik az álvégrehajtó két női vádlott társa bankszámlájára még aznap teljesítették a befizetést.A vádirat szerint a fegyházbüntetését töltő férfi 2019 nyarán, magát törvényszéki végrehajtónak kiadva, telefonon Baján, Budapesten, Debrecenben élő személyeket felhívott és azt állította, hogy köztartozásuk van, ő pedig a végrehajtással megbízott hivatalos személy. Felszólította őket, hogy a tartozásukat rendezzék, mert ellenkező esetben a végrehajtást azonnal elindítja. Ennek keretében az adósnak mondott sértettekhez még aznap kivonul, és akár az ingatlan feltörése útján, rendőrségi közreműködéssel elvégzi a foglalást.

A férfi a két női bűntársa bankszámlaszámát adta meg a fenyegetésre fizetni hajlandó sértetteknek. Egyik áldozatuk utánajárt és meggyőződött arról, hogy nincs adótartozása, ezért végül nem fizetett. A többiek azonban a hívásban elhangzottaktól megijedtek és a kilátásba helyezett következményektől tartva még aznap fizettek.

A zsaroló bűnbanda összesen 330 ezer forinthoz jutott. A megzsarolt sértettek kérték a káruk megtérítését.

Az ügyészség a különös visszaeső férfit és a két nőt bűnszövetségben, hivatalos minőség színlelésével elkövetett zsarolás bűntettével vádolja, ezért mindhármukkal szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy a férfi nem szabadulhat kedvezménnyel.

Bűnösségükről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

 

További friss információk
Köztartozásra hivatkozva végrehajtással fenyegettek a zsarolók
Tömegverekedés volt a kecskeméti piacon, heten megsérültek
Több liter benzint locsolt élettársára a vita hevében egy karádi férfi
Horogra akart a két idős asszonyt megtámadó rabló
Kocsmázásra követelt pénzt, ütötte-verte apját a 46 éves alkesz
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat