Ma: 2024.04.24. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Rács mögött a drogterjesztő banda öt tagja
Privátkopó 2024. 03. 19. 8:35:00

Svájcban adta fel magát az a 33 éves B. Tamás, aki ellen négy kábítószer-kereskedő társával egyetemben még 2022-ben adott ki körözést a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI). Tavaly hármukat elfogták, míg a negyedik körözött február végén adta fel magát Debrecenben. A kör most zárult be.Néhány hete - ügyészi közvetítéssel - önként feladta magát a KR NNI debreceni nyomozóinak az a Cs. András, aki Európa legkeresettebb bűnözői közé tartozott. Tagja volt annak a drogtermesztő és -terjesztő bűnszervezetnek, amit 2021-ben számolt fel a KR NNI Bűnügyi Szolgálat Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály debreceni egysége.

Mint ismeretes, a gyanú szerint 2020-ban és 2021-ben Bács-Kiskun megyében előbb Kecelen, majd Kecskemét külterületén mintegy 300 millió forint értékű beruházással hoztak létre egy professzionálisan felszerelt, számítógépes rendszerrel működtetett kábítószer-termesztő üzemet.

Az első akcióval a nyomozóknak akkor a bűnszervezet mind a hét tagját sikerült azonosítaniuk. Közülük kettőt rövid időn belül Magyarországon el is fogtak, míg a szökésben lévő öt tag ellen a Debreceni Járásbíróság európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki kábítószer-kereskedelem bűntett miatt.

V. Sándor István és társai az ellenük kiadott elfogatóparancsok hatálya alatt a gyanú szerint Spanyolországba menekültek, és éveken át bujkáltak külföldi álneveken. Illegális tevékenységüket azonban ekkor sem adták fel. A gyanú szerint rejtőzködésük alatt, 2022 tavaszától további magyar állampolgárok bevonásával kamionokba rejtve kábítószert csempésztek be hazánkba, amely miatt a KR NNI győri osztálya is eljárást folytatott ellenük. A beszerzett bizonyítékok alapján legkevesebb tíz alkalommal, 100 kg marihuánát és 10 kg kokaint hoztak be Magyarországra szervezett, konspirált módon.

A banda öt, szökésben lévő tagjából hármat - V. Sándor Istvánt, V. Rolandot, valamint K. Erik Tibort - 2023. július 19-én a KR NNI és a spanyol Guardia Civil közösen fogta el Spanyolországban, az Alicante tartományi Calp településen.

A negyedik körözöttet, Cs. Andrást február 28-án, délelőtt fogták el a KR NNI debreceni osztályának nyomozói, miután ügyészi közvetítéssel önként feladta magát. A 35 éves férfi azóta letartóztatásban van.

A bűnszervezet ötödik körözött tagja B. Tamás volt. 2022 ősze óta folyamatosan szerepelt Európa legkeresettebb bűnözőinek a listáján. Az NNI debreceni és győri osztályának kiemelt feladata volt, hogy őt is elfogja. Mivel társai már rács mögött voltak, ezért nagy lehetett a nyomás rajta, így ő is önként feladta magát. A 33 éves magyar férfi március 16-án sétált be a zürichi rendőrségre. Jelenleg átadási őrizetben várja, hogy a svájci rendőrök átadják őt a magyar hatóságoknak, amelyek lefolytatják majd vele szemben is az eljárást.   

További friss információk
Kihasználta az idős férfi jóhiszeműségét a 27 éves nő
Fegyver és kalapács: ékszereket és közel 15 millió forintot raboltak a maszkos rablók
Kilyukasztotta a gázcsövet, hogy volt szerelme életére törjön
Életveszélyes sérülés lett a testvérek összeszólalkozásából
Elfogtak három budapesti férfit, akik rendőrnek adták ki magukat és pénzt, illetve drogot raboltak
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat