Ma: 2021.10.13. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Kirabolta áldozatát a „navajonki”, búcsúzóul puszit és ökölpacsit kért tőle
Privatkopo.info 2021. 10. 13. 5:02:00

A vádlott a kamerafelvétel miatt azt kérte a kirabolt sértettől, hogy barátságosan köszönjenek el egymástól. A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a rablót gyorsított eljárásban, eredményesen állította bíróság elé, a bíróság a férfit 4 év és 8 hónap börtönbüntetésre ítélte.Az elkövető - egy 19 éves férfi - 2021. augusztus 4-én, délelőtt, felszállt Budapest XXIII. kerületében a 66-os buszra, majd leült egy másik férfi mellé és arra kérte, hogy adjon neki 1000 forintot. A sértett közölte, hogy nincs nála pénz, még a pénztárcáját is megmutatta, amelyben csak 100 forint volt. A vádlott azonban továbbra is pénzt kért, amit fenyegetéssel nyomatékosított, közölte: „most szabadult”, és, ha nem kap pénzt, akkor megszurkálja a sértettet, így a megfenyegetett átadta a 100 forintját. A rabló a sértett telefonját is elvette, miközben azért, hogy az elhangzott fenyegetésének nyomatékot adjon a bal kezét a nadrágja zsebében tartotta, azt a látszatot keltve, hogy a kés ott van. A rabló azt is állította, hogy társa is van a buszon, aki megöli a sértettet.

Amikor a busz megállt abban a megállóban, ahol a sértett egyébként is le kívánt szállni, a támadó azt kérte tőle, hogy - a biztonsági kamera miatt - adjon neki ökölpacsit és két puszit. A sértett a felszólításnak eleget tett, majd leszállt a járműről.

A jövedelemmel nem rendelkező férfi korábban, 2021. július 30-án is rabolni akart Budapest XXIII. kerületében, azzal a fenyegetéssel, hogy most szabadult és kés van nála, azonban a kiszemelt áldozat ekkor elhagyta a helyszínt.

A pesterzsébeti és soroksári nyomozók azonosították, elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki a férfit.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a gyanúsítottat rablás bűntette és rablás bűntettének kísérlete miatt, gyorsított eljárás keretében bíróság elé állította.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság váddal egyezően bűnösnek mondta ki a férfit, és ezért 4 év és 8 hónap börtönbüntetésre ítélte és 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, valamint elrendelte egy korábban kiszabott, felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség a büntetés súlyosításáért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A vádlott letartóztatását a bíróság - ügyészi indítványra - fenntartotta.

További friss információk
Kirabolta áldozatát a „navajonki”, búcsúzóul puszit és ökölpacsit kért tőle
Jogerősen elítélték a szexmunkásokat „menedzselő” egykori popénekest
Hamis PCR tesztekkel kereskedőket fogtak el a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai
Ukrán rabolt Veszprémben
Akkora a rend, hogy még a rendőrt is leütik a kapitányságon
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat