Ma: 2022.01.13. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Szerződést bontott Magyarországgal a Pegasus kémprogram gyártója
Privatkopo.info 2022. 01. 05. 9:59:00

A Pegasus gyártója a világszerte kirobbant lehallgatási botrány nyomán felmondta a szerződést Magyarországgal és Lengyelországgal - írja a svájci Neue Zürcher Zeitung. Az izraeli cég a visszaélések miatt a 102 megrendelőből csupán 37-et tartott meg, de az EU-ból csak Magyarországot és Lengyelországot érinti a döntés.A lengyel Gazeta Wyborcza szerint a beszerzést még 2017-ben, a szakminiszter intézte Budapesten. Forrásként átszámítva 6 millió svájci frankot mozgósítottak a vásárlásra.

A lengyeleknél egyelőre még nincsenek bizonyítékok, hogy kik figyelték meg még 2019-ben az ellenzék egyik vezető politikusát, illetve Tusk ügyvédjét, valamint azt az ügyészt, aki hangosan kiállt az igazságszolgáltatás politikai befolyásolása ellen. De a nyomás egyre nagyobb lesz Varsón. Merthogy valakik a három érintett telefonjára telepítették a szoftvert, ezt igazolta az a kanadai laboratórium, amely a többi hasonló ügyben is kimutatta a kémprogram használatát.

Az érvelés nagyon hasonlít arra, amit a magyar kormány felhozott, miután úgy tudni, hogy százak (köztük újságírók és üzletemberek) ellen vetették be a Pegasust. A kormány először Budapesten sem volt hajlandó sem megerősíteni, sem cáfolni a vádakat, de azután novemberben beismerték a történteket. Hozzátéve, hogy minden törvényesen zajlott, csak éppen a hivatkozásul felhozott terrorellenes jogszabályt az igazságügyi miniszter nagyon szabadon értelmezheti.

Normális országban ennek töredékéért is bukott volna a kormány. De Magyarország már jó ideje nem tartozik a normális országok közé.

A banánköztársaságok táborába inkább.

További friss információk
Féltékenységből rongált
Ököllel és bottal ütötte a feleségét, zárásként meg is rugdalta
Ezúttal Salgótarjánban rabolt egy „navajonki”
Súlyos sérüléseket okozott az ittas férfi az ittas élettársának
19 éves börtönérett rabolt Hatvanban
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat