Ma: 2024.02.22. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Ellátás helyett otthonába vitte a lebénult férfit a mentő
Privátkopó 2024. 02. 01. 9:51:00

A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség vádat emelt egy mentőápoló ellen, aki ellátás helyett otthonába szállított egy eséstől lebénult férfit, majd papíron már azt jelentette, hogy nem is találták meg a kivonuláskor. A vádirat szerint 2022 szeptember 18-án, hajnalban, a szigetszentmiklósi HÉV állomáshoz riasztották a mentőket, mivel a peronon egy férfi - a sértett - feküdt és nem tudott felállni. A mentő kiérkezése után az ápoló megpróbálta felállítani az ekkor már más személyek által egy padra ültetett ittas sértettet, de nem járt eredménnyel. Ekkor az ápoló úgy döntött, hogy a sértettet nem szállítják be egészségügyi intézménybe további vizsgálatok céljából, hanem otthonába viszik.

Miután a sértettet hazaszállították, közölték édesanyjával, hogy zsibbad a lába valamint nagyon fáznak a végtagjai. Ha ezek a tünetei nem enyhülnek, hívjon hozzá újfent mentőt. Ezután a vádlott és az őt szállító mentőautó otthonában hagyta a sértettet.

Az elkövető ezt követően a kivonulásukat már úgy dokumentálta, hogy amire a HÉV állomásra kiérkeztek az ismeretlennek megjelölt személy már onnan eltávozott, így nem volt kit ellátniuk. 

Mivel a férfi fájdalmai nem enyhültek, édesanyja mentőt hívott, majd kórházba szállították, ahol megműtötték és mélyaltatásba helyezték. Az eljárás során megállapították, hogy a HÉV állomáson történt esése következtében a sértett két csigolyája is eltört továbbá gerincvelője is súlyosan sérült. Ennek következtében alsó testfele már a HÉV állomáson teljesen lebénult. 

Az elkövető ápoló nem a számára előírt szakmai szabályoknak megfelelően látta el a sérült férfit, és szabálysértése alkalmas volt a sértett közvetlen veszélyeztetésére.

Később, a műtét utáni kórházi kezelése során a sértett elhunyt, de az már nem vezethető vissza a vádlott szakmai szabályszegésére.

A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat az ápoló ellen.

További friss információk
Így húzta le a lakásvásárlókat a Szalay Mihály Attila cégbirodalmába tartozó ingatlanberuházó társaság
Megszökött a házi őrizetből a pedofíliával vádolt futballedző
Prostitúcióra bírtak rá egy 13 éves lányt a „navajonkik”
Ügyfelét csapta be és károsította meg egy ügyvéd
X-akták: eltűnt 25 ezer dollár a NAV repülőtéri páncélszekrényéből, azonban büntetőfeljelentés nem született az ügyben - nem ez volt az első rejtélyes eset
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat