Ma: 2024.07.16. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Gyorsítanák a büntetőpereket
MN 2013. 02. 04. 9:02:00

Szerdán vitatja meg a Kúria büntetőkollégiuma azt a tanulmányt, amelyet a legfőbb bírói fórum joggyakorlat-elemző csoportja készített a bíróságok hatályon kívül helyezési gyakorlatáról.Dr. Kónya István elnökhelyettes (fotónkon) elmondta: ha a grémium elfogadja a jelentést, várhatóan törvénymódosítást kezdeményeznek, hogy gyorsabbá és hatékonyabbá váljék az ítélkezés. Az elemzőcsoport egyebek közt indokoltnak látná, hogy az ügyfelek a Kúriához fellebbezhessenek, ha a másodfokú bíróság megalapozatlanság vagy enyhébb eljárási szabálysértés miatt semmisíti meg a perükben meghozott ítéletet. Ez arra ösztönözhetné a fellebbviteli fórumokat, hogy maguk szüntessék meg az elsőfokú ítélet hibáit - írja a Magyar Nemzet.

További friss információk
Strómanok világa: eldobott építőipari cégek, köddé vált tízmilliók
Szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a beteget a háziorvos
Példás büntetéssel sújtották a pedofil visszaesőt
A szülők megvesztegetésével is próbálkozott a kilencéves kislányt terrorizáló úgynevezett tanító
Szorgos család: Soroksáron és Kiskunlacházán termesztették a marihuánát
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat