Ma: 2023.01.19. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Már megint az ingyenélő cigányok: egy szerencsétlen férfit kiforgattak vagyonából és kiszolgáltatott helyzetben lévő nőket vettek rá prostitúcióra
Privátkopó 2023. 01. 19. 7:21:00

A családi vállalkozásban működő trió egy férfit megfélemlítéssel semmizett ki vagyonából, és kiszolgáltatott helyzetben lévő nőket hamis ígéretekkel vett rá prostitúcióra. Az anyát és két fiát őrizetbe vették a nyomozók, és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya nyomozást folytat H. Róberttel és társaival szemben emberkereskedelem és kényszermunka bűntett, továbbá más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás jelenlegi adatai alapján a dunaújvárosi férfi 2019 novemberében egyik ismerősét hamis ígéretekkel rávette arra, hogy őt és családját, valamint akkori élettársát sofőrként Dunaújvárosban és környékén szállítsa. A munkáért eleinte csekély összeget fizetett, később térítésmentesen várta el a tevékenységet. Ezen túlmenően H. Róbert több alkalommal kényszerítette fenyegetéssel és bántalmazással a sértettet különféle pénzintézeteknél történő hitelfelvételre, és a rendelkezésre álló készpénz átadására. Egy ízben - amikor nem a várt összeget kapta meg - testvérével együtt bántalmazta a férfit, aki annak következtében súlyosan megsérült.

Az elkövető ennyivel nem érte be, és jogtalan haszonszerzésre törekedve, áldozatát tévedésbe ejtve 2020 februárjában eladatta annak dunaújvárosi lakását, és a 7 millió forintos vételár egy részét átutaltatta édesanyja számlájára, a maradék összeget pedig készpénzben felvette. A bűncselekmények sora itt még mindig nem ért véget. Az anyagilag ellehetetlenített, eladósodott sértett 2020 januárja és augusztusa közötti időszakban megszerzett több mint 2 millió forint munkabérét is megszerezte a gyanúsított. H. Róbert fenti cselekményeivel rendszeres haszonszerzésre törekedve közel 15 millió forintos kárt okozott a sértettnek, akinek 2020 decemberében sikerült elmenekülni bántalmazója befolyása alól.

A nyomozók hosszas és kitartó felderítő munkájának eredményeként az eljárásban arra is fény derült, hogy a gyanúsított 2019-től nőismerőseinek - azok hátrányos helyzetét kihasználva - közös jövőt és szerelmet színlelt, és szexuális szolgáltatás nyújtására bírta rá őket, majd az általuk keresett összeget elvette tőlük. A gyanúsított befolyása alatt lévő nők dunaújvárosi, rácalmási és soproni lakásokban végeztek prostitúciós tevékenységet.

Az eljárás során folytatott alapos adatgyűjtés annak gyanúját is felszínre hozta, miszerint 2019. évtől kezdődően H. Róbert anyja is tudomással bírt fia cselekményeiről, sőt, bűnsegédletet nyújtott azzal, hogy a női sértettek hátrányos helyzetét kihasználva regisztrálta őket internetes szexpartner-kereső oldalon, majd az általuk nyújtott szolgáltatás ellenében szerzett pénzt tőlük elvéve fiának továbbította. Sőt, a bizonyítékok alapján bűnsegédként vett részt a férfi sértett tulajdonában lévő ingatlan eladatása kapcsán is.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának nyomozói a Mélységi, Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival együttműködve, összehangolt akció keretében 2023. január 17-én, reggel ütöttek rajta a bűnös trión, és 7 helyszínen hajtottak végre nyomozati cselekményeket.

H. Róbertet rácalmási lakóhelyén fogták el, ahol vagyonvisszaszerzés érdekében a kutatás során talált készpénzt és ékszereket lefoglalták. A férfit előállították a rendőrségre, és őrizetbe vétele mellett több ember sérelmére elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntett, zsarolás bűntett, üzletszerűen elkövetett csalás bűntett, valamint aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, továbbá előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására. Elfogásakor a helyszínen tartózkodó 18 éves barátnőjét szintén őrizetbe vették, mivel az intézkedés során kiderült, hogy őt a Ráckevei Járásbíróság csalás vétség miatt körözi.

A gyanúsított testvérét, H. Attilát és anyjukat dunaújvárosi otthonukból állították elő a rendőrök, és őrizetbe vették őket. A testvért aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt, az anyát pedig bűnsegédként elkövetett csalás bűntett, valamint bűnsegédként, több ember sérelmére elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a nyomozók, és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.

További friss információk
Már megint az ingyenélő cigányok: egy szerencsétlen férfit kiforgattak vagyonából és kiszolgáltatott helyzetben lévő nőket vettek rá prostitúcióra
Fegyveres rablásokra készülhetett az a bűnbanda, amelynek főkolomposait a közelmúltban lekapcsolták a szlovák bűnügyi szervek - egyikük G.w.M. és L.L. Junior barátja volt
Zsályának álcázva csempészték át a tanzániai drogot Magyarország területén
Családjára gyújtotta a házat
Előre leadta a drótot egy prostituáltnak a stricije elleni TEK-es razziáról a rendőrségi alkalmazott
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat