Ma: 2024.02.26. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Kábítószer-kereskedő élettársakkal szemben emeltek vádat
Privátkopó 2024. 02. 05. 10:20:00

A Nemzeti Védelmi Szolgálat felderítése alapján indult ügyben, a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy férfival és egy nővel szemben, akik élettársakként, 2018. évtől kezdve kábítószereket értékesítettek Budapest területén, amelynek során a férfi a drogot több esetben a munkahelyénél, egy fővárosi egészségügyi intézménynél adta át a vevőinek.A vádirat szerint a vádlottak 2018. évtől kezdvea megélhetésüket részben kábítószerek - köztük kannabisz, amfetamin, extasy - értékesítéséből fedezték. Emellett ők maguk is fogyasztottak kábítószereket.

A vádlottak a drogügyletek intézése során egymással, illetve a vevőikkel telefonon, illetve üzenetküldő alkalmazásokon keresztül, kódolt nyelven egyeztettek. A vádlottak a megrendelt szereket jellemzően a Budapest XI. kerületi lakásuk közelében adták át a vevőiknek, de többször előfordult az is, hogy a vádlott férfi a munkahelyénél, az egyik budapesti kórház környékén találkozott a vásárlókkal, és ilyenkor vagy a kórház öltözőjében, vagy a külső parkolójában történt az átadás. Megint más esetekben, az ügyletet a nő bonyolította egy budapesti dohányboltnál, ahol dolgozott.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói 2022. július 28-án mindkét vádlottat a munkahelyén fogták el, amelynek során mindkettőjüknél találtak kábítószert. A vádlottak által bérelt lakásban pedig a kábítószerek értékesítéséhez, illetve fogyasztásához szükséges eszközöket is lefoglaltak a nyomozók.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség az élettársakat bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja, és velük szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
Így húzta le a lakásvásárlókat a Szalay Mihály Attila cégbirodalmába tartozó ingatlanberuházó társaság
Megszökött a házi őrizetből a pedofíliával vádolt futballedző
Prostitúcióra bírtak rá egy 13 éves lányt a „navajonkik”
Ügyfelét csapta be és károsította meg egy ügyvéd
X-akták: eltűnt 25 ezer dollár a NAV repülőtéri páncélszekrényéből, azonban büntetőfeljelentés nem született az ügyben - nem ez volt az első rejtélyes eset
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat