Ma: 2024.02.21. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
X-akták: eltűnt 25 ezer dollár a NAV repülőtéri páncélszekrényéből, azonban büntetőfeljelentés nem született az ügyben - nem ez volt az első rejtélyes eset
Privátkopó 2024. 02. 06. 7:48:00

2023 őszén eltűnt 25 ezer amerikai dollár (mintegy 9 millió forint) a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren elhelyezett, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tulajdonát képező - a hatóság munkatársai által 24 órában őrzött - páncélszekrényéből. Az adóhivatal nem tett feljelentést az ügyben, csupán fegyelmi eljárás keretében vizsgálta a történteket. Ez egyébként nem az első ilyen eset volt Ferihegyen.2023 őszén a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ (TIBEK) előzetes utasforgalmi elemzése alapján gyanúsnak ítéltek három külföldi - Európai Unión kívüli ország állampolgáraként beutazó - személyt. 

A gyanú nem volt alaptalan, ugyanis a férfiaknál 1 millió amerikai dollár (mintegy 360 millió forint) készpénz volt, amelynek behozatalát nem jelentették be, ezért a „stikában” becipelni tervezett összeg 50 százalékát (500 ezer amerikai dollárt) bírságként meg kellett fizetni a helyszínen az adóhivatalnak. A pénzt - többszöri átszámolást követően - az utasforgalmi terminál NAV páncélszekrényébe helyezték, amelyhez egyedül az éppen szolgálatban lévő terminál ügyeletesnek volt/van kulcsa. 

A terminál ügyeletesek 24 órás váltásokban látnak el szolgálatot, váltáskor minden esetben tételes átadás-átvétel történik(?) a páncélszekrényben lévő dolgokat illetően. Legalábbis ezt írja elő a NAV belső szabályzata.

A bírság összege három napot töltött az adóhivatal páncélszekrényében - azaz három szolgálatváltás alkalmával került sor(?) tételes átadás-átvételre -, aztán jöttek érte a pénzszállítók. Akkor - többszöri átszámolást követően - derült fény arra, hogy az 500 ezer dollárból 25 ezer dollárnak lába kelt, eltűnt. Csinos, kerek összeg. A véletlen elszámolás lehetősége szinte teljesen kizárható.

A NAV nem tett büntetőfeljelentést az ügyben, csupán fegyelmi vizsgálat lefolytatását rendelte el.

A Privátkopó értesülése szerint az esettel összefüggésben felmentették az utasforgalmi osztályvezetőt, akit azzal a lendülettel kineveztek jövedéki osztályvezetőnek. A jövedéki osztályvezetőt pedig áthelyezték az eltávolított utasforgalmi osztályvezető székébe. Csere-bere. Szőrt szőrért. Ügy lezárva, botrány kizárva.

A bűnügyi portál úgy tudja, nem ez volt az első rejtélyes pénzeltűnés a NAV repülőtéri páncélszekrényéből. Néhány hónappal a 25 ezer dolláros ügyet megelőzően 5 ezer euro (közel 2 millió forint) „szivárgott el” a trezorból. Tettest akkor sem sikerült találni. Az utasforgalmi osztályvezetőt viszont akkor is eltávolították, az ő helyére érkezett a most áthelyezett osztályvezető.

További friss információk
Így húzta le a lakásvásárlókat a Szalay Mihály Attila cégbirodalmába tartozó ingatlanberuházó társaság
Megszökött a házi őrizetből a pedofíliával vádolt futballedző
Prostitúcióra bírtak rá egy 13 éves lányt a „navajonkik”
Ügyfelét csapta be és károsította meg egy ügyvéd
X-akták: eltűnt 25 ezer dollár a NAV repülőtéri páncélszekrényéből, azonban büntetőfeljelentés nem született az ügyben - nem ez volt az első rejtélyes eset
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat