Ma: 2022.06.02. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
10 millió forintra perelte a börtönt az uzsorás - túl sokáig ült az általa kérvényezett dohányzócellában
pecsma.hu 2014. 02. 18. 1:52:00

Beperelte a pécsi börtönt az ormánsági uzsorás, mert túl sokáig ült dohányzócellában. Gyimesi Lászlót uzsorázásért 2011-ben - jogerősen - 8 év 10 hónap börtönre ítélte a Baranya Megyei Bíróság, ötven embert vert át. Vicclapba illő történet.Egészségkárosodását nem tudta bizonyítani, de úgy gondolta, jár neki 10 millió forint kártérítés. A börtön egy Gyimesi által aláírt papírral igazolta, hogy ő maga kérte a dohányzószobát, de a férfi azt mondja, hogy fenyegetéssel vették rá, hogy aláírja a dokumentumot.

Az első fokon eljáró Pécsi Törvényszék megállapította a törvénysértést, azonban az összeget nem találta jogosnak, Gyimesit pedig 800 ezer forint perköltség megfizetésére kötelezte.

Gyimesi korábban azért perelte be sikertelenül a pécsi börtönt, mert a cellában nem volt elfalazva a wc, és így mindenki nézhette, ahogy a dolgát végzi.

Gyimesi László 1996 és 2008 között az Ormánságban, valamint Siklós környékén bizonyíthatóan ötven embernek adott kisebb-nagyobb kölcsönt.

Összesen 3,5 millió forintot adott a sértetteknek, akik 15 milliót fizettek vissza, átlagosan 432 százalékos kamattal. További 30 milliót követelt még ezen felül, átlagosan 986 százalékos kamattal. A férfit Mali Zoltán, Drávapiski polgármestere jelentett fel, és zsarolás, csalás, hamis vád, jogosulatlan pénzintézeti tevékenység és magánokirat hamisítása miatt ítélte el a bíróság.

További friss információk
Hat év börtönbüntetésre ítélték a fotóst, aki kiskorúakat fényképezett meztelenül és vett rá szexre, miközben modellkarrierrel hitegette őket
Apa és fia együtt árulták a marihuánát
Több millió forintot keresett az a 70 éves orvos, aki vakcina helyett sóoldatot adott be a betegeinek
Testvére adatainak felhasználásával akarta megúszni a börtönbüntetést
Áramot vezetett a bejárati ajtóba, mert megelégelte a sorozatos betöréseket
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat