Ma: 2024.02.13. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Ügyfelét csapta be és károsította meg egy ügyvéd
Privátkopó 2024. 02. 06. 8:57:00

Ügyvédi visszaélés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járási Ügyészség egy zalai ügyvéddel szemben, aki bírói végzést meghamisítva csalt ki pénzt ügyfelétől.A vádirat szerint egy Zala vármegyében praktizáló ügyvéd meghatalmazás alapján látta el az alperes férfi jogi képviseletét a Zalaegerszegi Járásbíróság előtt házasság felbontása iránt indított perben.

Az ügyvéd 2021 decemberében egy e-mailt küldött ügyfelének, amelyhez csatolt egy saját maga által készített bírósági végzést, feltüntetve a bírósági ügyszámot és a bíró nevét. A hamis okirat tartalma szerint a bíró felhívja az alperest, hogy ha a 2021. december 8. napján megtartott tárgyaláson tett nyilatkozatának megfelelően igazságügyi pszichológus szakértő bevonását kéri, úgy a végzés kézhezvételétől számított 8 napon belül helyezzen elnöki letétbe 195 000 forintot a kirendelendő szakértő várható költségeire. Ennek elmulasztása esetén a bíróság a szakértő kirendelésére vonatkozó indítványt elutasítja, és a rendelkezésére álló adatok alapján határoz.

A hamis közokiratban foglaltaknak és a vádlott ezzel kapcsolatos biztatásának hitelt adva a sértett 2021. december 17. napján - abban a téves feltevésben, hogy a bírói végzésben megadott bírói letéti számlára utal - 195 000 forintot utalt át az ügyvéd lakossági bankszámlájára.

Az ügyvéd cselekményére fény derült, mivel a 2022. április 29. napján megtartott tárgyaláson, az ítélethirdetést követően a bíró tájékoztatta az alperest arról, hogy a bíróság letéti felhívást tartalmazó végzést nem bocsátott ki. A sértett ezt követően a pénz visszafizetésére szólította fel a vádlottat, aki az okozott kárt megtérítette.

Mivel a vádlott az ügyvédi hivatásából folyó kötelességét megszegve, haszonszerzés végett ügyfelének jogtalan hátrányt okozott, a Zalaegerszegi Járási Ügyészség ügyvédi visszaélés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat vele szemben.

További friss információk
Ügyfelét csapta be és károsította meg egy ügyvéd
X-akták: eltűnt 25 ezer dollár a NAV repülőtéri páncélszekrényéből, azonban büntetőfeljelentés nem született az ügyben - nem ez volt az első rejtélyes eset
Kábítószer-kereskedő élettársakkal szemben emeltek vádat
Ellátás helyett otthonába vitte a lebénult férfit a mentő
Gyermeket kényszerített pornográf fotók készítésére egy 30 éves patkány
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat