Ma: 2023.09.10. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
A maffia minden pártban jelen van - le kéne váltani a rendszert
fn24.hu 2013. 09. 26. 13:23:00

Ángyán József független (volt fideszes) országgyűlési képviselő a csütörtökön megjelent Magyar Narancsnak azt mondta: a Fidesz - korábbi ígéreteivel szemben - „egyáltalán nem a családokat, a helyi közösségeket és a fiatalokat, hanem a nagybirtokot, a politika közeli nagytőkés érdekeltségeket kívánja helyzetbe hozni”. Ugyanúgy, mint a Gyurcsány-Bajnai vezetés.Ángyán József szerint a nemzeti vidékstratégiát nagy nehézségek árán még sikerült tető alá hoznia, de később munkáját ellehetetlenítették „azok a háttérből irányító oligarchák, akik a politikát ma ténylegesen irányítják”.

Az egyetemi tanár az interjúban utal arra, nem véletlen, hogy a Fidesz-közeli Csányi és Nyerges után az MSZP-közeli Leisztinger kapta az elmúlt években a legtöbb agrártámogatást. „Ők hárman a közös kasszából egyetlen év alatt több mint tízszer annyi támogatást (10,4 milliárd forintot) kaptak, mint amennyi - nagy küzdelmek árán - a tanyán élő 300 ezer honfitársunknak a tanyás területek fejlesztésére jutott."

Ángyán József szerint „a rendszer maga olyan, hogy annak juttatható állami föld, akinek a politika akarja”. A pályázat bírálati pontjainak 40 százaléka például a szakmai és gazdasági megalapozottságra adható, de hogy az mitől lesz megalapozott, arról egy sor sincs. A megítélése tehát teljesen szubjektív, így ez korlátlan lehetőséget biztosít a nyertesek „bediktálására”. A pályázatok nyilvános szakmai értékelése pedig nem lehetséges, hiszen az egész folyamat titkos.

A független képviselő a „piszkos 12” néven emlegetett történetet, vagyis az első Orbán-kormány idején „gazdára lelt” állami gazdaságok ügyét is azzal magyarázza, hogy abban a „nemzeti vagyon széthordásában az MSZP és a Fidesz mögött álló, egyazon emlőn nevelkedett rablóprivatizációs hálózat aktív szerepet vállalt”.

Ángyán József korábban azt mondta, azért tartja maffiának az MSZP mellett immár a Fideszt is, mert a háttérben ott a közös gazdasági érdekháló, és azért „nincs elszámoltatás, azért nem lehet megszabadulni ezektől a köröktől, mert ott a maffia minden pártban. Le kéne váltani a rendszert. Tulajdonképpen rendszerváltás kéne”.

További friss információk
Volt találkozó a korrupt Schadl, a lefizetett államtitkár, Völner és a „jó miniszter asszony”, Varga Judit között
Völner és Schadl arról egyeztettek, hozzanak össze egy találkozót „jó miniszter asszonnyal”
A nyomozó ügyészség korrupciós bűncselekmény megalapozott gyanúját közölte egy Pest megyei település polgármesterével
Sportautót, ingatlanokat, több tízmillió forintot foglaltak le a Völner-családnál
Korrupciós bűncselekmények miatt vádat emeltek a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke és Völner Pál volt igazságügyi államtitkár ellen - hosszú börtönbüntetésre számíthatnak
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat