Ma: 2023.05.31. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
4-es metró: „természetesen” nincs közszereplő a gyanúsítottak között, és „természetesen” mindegyik terhelt szabadlábon van
Privatkopo.hu/Magyar Hírlap 2017. 01. 22. 5:23:00

A 4-es metró korrupciós ügyével kapcsolatban több személyt is kihallgattak már 2016 októberében, de közszereplőt nem gyanúsít a Központi Nyomozó Főügyészség. A gyanúsítottak szabadlábon védekezhetnek. Lázár János miniszter ugyanakkor Demszky, Hagyó Miklós és Atkári János érintettségére célozgatott néhány napja. De a legvalószínűbb, hogy mindkét politikai oldal „pénzcsinálói” lophattak. Méghozzá gusztustalanul..Az Alstom-ügyet a Legfőbb Ügyészség 2016 szeptemberében vonta ügyészi hatáskörbe, és a nyomozással a Központi Nyomozó Főügyészséget bízta meg - írta  közleményében Keresztes Imre főügyész. Hozzátette, vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt folyik az eljárás.

A nyomozást még 2011. január 3-án rendelték el. Az OLAF vizsgálatát 2012 februárjában kezdte, és a 2016. november 28-án kelt ajánlását részben a Magyarországon már folyamatban lévő nyomozás adataira alapozta - tájékoztatott a főügyész.

Az OLAF vizsgálati jelentése tavaly decemberben érkezett meg a Legfőbb Ügyészségre, amelyet a Központi Nyomozó Főügyészségre továbbítottak. A főügyészség 2016 októberében több személyt gyanúsítottként hallgatott ki, ám a nyomozás állásáról - annak érdekére figyelemmel - jelenleg további tájékoztatás nem adható - közölte Keresztes Imre. 

Simon Richárd, a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője annyit közölt, a gyanúsítottak között nincs közszereplő, továbbá egyik gyanúsított sem áll kényszerintézkedés hatálya alatt.

A miniszter Demszky Gábor és helyettesei érintettségére célozgatott

Ez ellentmond annak, hogy Lázár János a tegnapi kormányinfón Horváth Csaba, Atkári János és Hagyó Miklós érintettségére célozgatott.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter arra a kérdésre válaszolva, hogy a felelősségi rangsorban hol állhat Demszky Gábor volt főpolgármester és korábbi helyettesei, Horváth Csaba, Atkári János vagy éppen Hagyó Miklós, azt mondta: „első, második és harmadik helyen”.

Kapcsolódó cikkek:

Bűnbánó táskahordó: „Amikor pénzről van szó, nincsenek ideológiák, nincsenek eszmék, elvek - együtt lopnak a pártok”

http://www.privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AN=bunbanotaskahordo&MN=Kereses&LN=Hungarian

A „bűnbánó táskahordó” tovább mesél: a Strabag eurómilliókkal korrumpálta a magyar politikai „elitet”

http://www.privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AN=meselabunbanotaskahordo&MN=Kereses&LN=Hungarian

További friss információk
Volt találkozó a korrupt Schadl, a lefizetett államtitkár, Völner és a „jó miniszter asszony”, Varga Judit között
Völner és Schadl arról egyeztettek, hozzanak össze egy találkozót „jó miniszter asszonnyal”
A nyomozó ügyészség korrupciós bűncselekmény megalapozott gyanúját közölte egy Pest megyei település polgármesterével
Sportautót, ingatlanokat, több tízmillió forintot foglaltak le a Völner-családnál
Korrupciós bűncselekmények miatt vádat emeltek a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke és Völner Pál volt igazságügyi államtitkár ellen - hosszú börtönbüntetésre számíthatnak
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat