Ma: 2021.10.09. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Végrendeletet hamisított a fideszes polgármester, hogy megszerezze egy elhunyt személy millióit
origo.hu 2016. 03. 30. 8:31:00

Hamis tanúzás, csalás, valamint magán- és közokirat-hamisítás miatt emelt vádat a kaposvári ügyészség két férfival és egy nővel szemben, akik egymással összejátszva szerezhették meg egy Vízváron elhunyt személy örökös nélkül maradt hagyatékát.Az ügyészség által csak egy dél-somogyi község polgármesterként említett vádlott 2013-ban, egy családsegítő szolgálatnál dolgozó ismerősétől - a harmadrendű vádlottól - hallott először a tulajdonos és örökös nélkül maradt hagyatékról, amit könnyen meg lehetne szerezni a szomszédos Vízváron. Egy közel 5 millió forintos értékű ház és az elhunyt mintegy 13 milliós értékpapír-állománya volt a tét.

A vádirat szerint a polgármester és segítője egy rossz anyagi helyzetű harmadik ismerősüket is bevonták az ügybe. Ő lett később az elsőrendű vádlott, aki 3 millió forintért vállalta, hogy a társai által hamisított végrendelettel megszerzi az értékeket.

A visszaváltott értékpapírok után a község vezetője 7 millió forintot kapott, és övé lett a ház, az elsőrendű vádlott pedig megtarthatta a korábban beígért hárommillió forintot - sőt, hozzájutott az elhunyt életbiztosításaiból származó további 2 millióhoz is.

Arról, hogy a harmadrendű vádlott hogyan részesült a bűnügy után, vagy hogy mi történt a be nem váltott értékpapírokkal, nem szól a kaposvári ügyészség közleménye. A vádhatóság mindenesetre börtönbüntetést, vagyonelkobzást és közügyektől való eltiltást javasol mindhárom személlyel szemben.

A Vízvárhoz közeli Heresznye község fideszes polgármestere, Kolics Gábor elismerte, „folyamatban van egy ügy”, de nem kívánt nyilatkozni. Arra a kérdésre, hogy lemondana-e tisztségéről a botrány miatt, ugyanakkor egyértelműen nemmel felelt.

További friss információk
Mindent beismert a Boldog-ügy egyik vádlottja: kenőpénzeket vett át és juttatott célba
A NAV nyomozói rajtaütöttek a badacsonytomaji fideszes pénzszivattyún
A fideszes Simonka Györgyöt újabb bűncselekmény miatt hallgatták ki
Gyermekpornográfia miatt emelt vádat az ügyészség Fohsz Tivadar egykori fideszes politikus ellen
Továbbra is fegyházba küldené az ügyészség a Jobbik volt politikusát, Kovács Bélát
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat