Ma: 2024.04.01. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Újabb botrányos ügy Zuglóban: egy év alatt elköltötték a három évre tervezett pénzt
MTI 2012. 09. 28. 16:51:00

A Zuglói Vagyonkezelő Zrt. ügyében ismeretlen tettes ellen számvitel rendjének megsértése, valamint hűtlen, illetve hanyag kezelés miatt feljelentést tett a kerület egyik ellenzéki képviselője. Egy belső vizsgálat szerint a három évre rendelkezésre álló 432 milliós keretet egy év alatt kimerítettek. A számlák ellenőrzése során kiderült: 47-ből 45 - vélhetően - szabálytalan.Áll a bál a Zuglói Vagyonkezelő Zrt. körül, Várnai László, az LMP XIV. kerületi önkormányzati képviselője számvitel rendjének megsértése, hűtlen kezelés és hanyag kezelés miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett csütörtökön az Országos Rendőr-főkaptányságon. A rendőrség Teve utcai épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján a képviselő emlékeztetett arra, hogy egy belső ellenőrzés során olyan visszaélésekre és szabálytalanságokra derült fény, amelyet a vagyonkezelő felügyelő bizottsági tagjaként muszáj jeleznie a nyomozószervnek.

47 számlából 45 szabálytalan

Az LMP-s politikus elmondta, az igazgatót 2010 decemberében mindenféle pályáztatás nélkül nevezték ki a vagyonkezelő élére, aki szerinte úgy szervezte át a céget, hogy az teljességgel átláthatatlan lett: a dolgozók több mint felét elküldte, és a gyorsszolgálati divízió élére egy olyan embert ültetett be, akinek nincsenek meg az ehhez szükséges jogosítványai.
A vállalat meghívásos pályázaton a gyorsszolgálati munkák elvégzésére egy külsős céget bízott meg. Az együttműködés hároméves időtartamról és 432 milliós forint keretösszegről szólt - közölte Várnai László, majd hozzátette: a 432 milliót egy év alatt el is költötték. Egy belső ellenőri vizsgálat során az is kiderült, hogy a számlák kifizetése és befogadása során számos alkalommal megsértették a számviteli rendet, és megkérdőjelezhető a számlák kifizetésének jogszerűsége és szabályszerűsége is. Megtudtuk: egy év alatt a vagyonkezelő több mint 1200 számlát adott ki, az ellenőrzés során ebből 47-et vizsgáltak meg, és 45-ről derült ki, hogy valamilyen szabálytalanság lehet velük kapcsolatban. "Olyan számlákat is kifizettek és befogadtak, amelyeknek semmi közük nem volt az adott tevékenységhez" - mondta Várnai.
A fentieket is figyelembe véve meglepő, hogy a Zuglói Vagyonkezelő Zrt. vezetője, Mazsu Gergely (fotónkon) 8,7 milliós jutalmat vehetett fel "jól" végzett munkájáért cserébe. Az LMP-s politikus arra is rávilágított, hogy a vagyonkezelőnél történt visszaélésekről dr. Papcsák Ferenc polgármester is tudhatott. Most az 1200 számla tüzetes átvizsgálása következik. Az ökopárt vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez az igazgatóval és a vagyonkezelőnél dolgozó osztályvezetőkkel szemben.

Zuglói önkormányzat: a polgármester két hete megtette a feljelentést

Papcsák Ferenc (Fidesz-KNDP) zuglói polgármester két hete már megtette a feljelentést a Zuglói Vagyonkezelő Zrt.-nél talált szabálytalanság miatt - tájékoztatta a XIV. kerületi önkormányzat csütörtökön az MTI-t, az LMP sajtótájékoztatójára reagálva.
A zuglói önkormányzat leszögezte: a vagyonkezelő belső ellenőrzését fél évvel ezelőtt Papcsák Ferenc polgármester rendelte el, a jelentés kapcsán pedig két hete megtette a feljelentést. A kerületvezető felvetette, hogy Várnai László a társaság felügyelőbizottsági tagjaként miért nem tett korábban semmilyen lépést, ha tudomása volt a szabálytalanságokról.

Dr. Papcsák Ferenc 2010 végén választatta meg Mazsu Gergelyt a Zuglói Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójának. A képviselő-testületi ülésen a pályáztatás hiányát és az alkalmasságot firtató kérdésre a fideszes politikus állítólag azt válaszolta: „ez bizalmi állás.” Mazsu Gergely testvére, Mazsu Orsolya társtulajdonos Papcsák Ferenccel a Percarus kft-ben, amely korábban a Polgári Zugló kampánykiadványt kiadta. Az édesapa, Mazsu János debreceni fideszes képviselő.

További friss információk
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség Baja Ferenc volt minisztert
Befolyással üzérkedés bűntette miatt a legfőbb ügyész indítványt tett dr. Molnár Zsolt országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére
Hűtlen kezeléssel és közokirat-hamisítással vádolják Kozármisleny polgármesterét
Költségvetési csalással vádolták meg a korábban már elítélt, egykori újszentiváni polgármestert
Felfüggesztett börtönbüntetést kértek Törökbálint fideszes polgármesterére - de azért jövőre indulni akar a városvezetői tisztségért
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat