Ma: 2023.03.06. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Cigánymunka: mindent vittel a tolvaj élettársak
Privátkopó 2023. 03. 06. 15:12:00
A pásztói rendőrök őrizetbe vettek egy 30 éves Pásztón élő férfit, és annak 28 éves párját. Az élettársi viszonyban élő elkövetők 2022. október és 2023. február közötti időszakban több gépkocsit is feltörtek.

Első alkalommal Jobbágyi területén lopták ki egy személygépkocsi akkumulátorát, majd ezt követően egy Pásztón parkoló tehergépkocsi következett, amelynek ajtaját kifeszítették, és abból lombfúvót, illetve lombseprűt loptak el közel 110 000 forint értékben. Tettüket követően egy másik gépjármű csomagtartójából szerszámgépeket - sarokcsiszolót, ütvefúrót, csavarbehajtót - vittek magukkal összesen 400 000 forint értékben.

Egy pásztói családi ház előtt parkoló személygépkocsi tulajdonosának február hónapban többször is gondot okoztak, ugyanis három alkalommal tulajdonítottak el a gépjárműből különböző tárgyakat, többek közt kapunyitó távirányítót, több doboz cigarettát, két dohányhevítő készüléket és aprópénzt.

A nyomozás során fény derült arra is, hogy a tettestársak 2022. szeptember 4-én, a délelőtti órákban megjelentek a pásztói vasútállomáson, ahol beszélgetésbe elegyedtek az ott várakozó idős férfivel. A társalgás közben - a sértett idős korát és rossz egészségi állapotát kihasználva - váratlanul közelebb léptek a szépkorúhoz és ruházatából kivették annak mobiltelefonját, karóráját, lakáskulcsát, illetve készpénzét. A sértett segítségért kiáltott, amelynek következtében a két elkövető a helyszínről az értékekkel együtt sietősen távozott, azonban a karórát a közelben eldobták, amelyet a rendőrök megtaláltak és lefoglaltak.

A 28 éves nő mindezeken felül február 23-án, a kora reggeli órákban a településen egy ingatlanba is bement, amely során a csukott, de nem zárt ajtón keresztül a házba bejutott és onnan láncfűrészt, arany fülbevalót és kozmetikumokat vitt el.

A Pásztói Rendőrkapitányság munkatársai a nőt és a férfit beazonosították, elfogták, előállították, és kifosztás bűntett, valamint lopás bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták őket. A sikeres rendőri munka eredményeként az ellopott értékek nagy része megtalálásra és lefoglalásra került.

A hatóság tagjai a gyanúsítottakat őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására a Pásztói Járási Ügyészségen.

További friss információk
Cigánymunka: mindent vittel a tolvaj élettársak
Kifosztás: elvette a nyugdíját a padon szundikáló férfinak
Olaszországban bujkált a kábítószer-kereskedelem miatt elítélt egykori magyar bajnok asztaliteniszező
Otthonában termesztette a kábítószert egy 34 éves férfi
Késsel a kezében akart bemenni a zsinagógába egy zavart férfi - a TEK emberei elfogták
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat