Ma: 2024.07.10. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Médiaajánlat
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Privatkopo.hu 2020. 12. 20. 7:28:00

A Privatkopo.hu folytatja cikksorozatát egy budapesti milliárdos halálának furcsa körülményeiről. Arról, hogy a bűnügyi hatóságok hogyan asszisztáltak ahhoz, hogy az általuk jól ismert erőszakos cigánybűnözők végigvigyék őt a borzalmas tragédiába torkolló úton. A felismerhetetlenségig összeégett nagyvállalkozó örökösei szerint kijelenthető, az egyenruhások hagyták, hogy a Makai Zsolt és Kiss József nevével fémjelzett bűnbanda hónapokon át szabadon garázdálkodjon, hamisítson, lopjon, sikkasszon, és a bűncselekmény-sorozat végére édesapjuk halála tegyen pontot. Újabb pillanatfelvétel egy következmények nélküli ország mindennapjairól. (A bűnügyi portálnak nyilatkozó néhai milliárdos lánya, védelme érdekében, továbbra is Anikó keresztnéven szerepel a cikkben.)A bűnügyi portál témában közölt előző cikke itt olvasható:

http://privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Joghalo&AN=ideiglenesgondnok&MN=Joghalo&LN=Hungarian

„A Makai-féle bűnszövetkezet május elején történt felbukkanását követő első alkalommal, amikor a nővéremmel elmentünk apukánk XII. kerületi villájához, a BRFK XII. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai nagyon ridegen viselkedtek. Ekkor, május 7-én történt az, hogy közölték velünk: „felsőbb utasításra” nem engednek belépni az ingatlan területére” - elevenítette fel Anikó. „Azt javasolták, hogy tegyünk feljelentést az ügyben. Még aznap elmentünk a rendőrkapitányságra, ám - a legnagyobb meglepetésünkre - nem engedtek feljelentést tenni, csak bejelentést. Hiába mondtuk, hogy apánk veszélyben van, és a házban tartózkodó bűnözők a vagyonára pályáznak, hosszas huzavonát követően is csak bejelentést voltak hajlandók felvenni.”

A bejelentésnek „természetesen” semmilyen büntetőjogi következménye nem lett a bűnbandára nézve.

Anikó néhány nap elteltével elkezdte hívogatni a kerületi rendőrkapitányságot, mondván, hogy ez így nem jó és segítsenek, mert bajban van az édesapja. „Akkor találtam ki, hogy a villa garázsában parkoló autóm okán megpróbálok bejutni az épületbe. Kértem a rendőrök segítségét ebben, mire ők közölték, hogy pereljem be apámat. Pereljem be a saját apámat? Normálisak?” - mesélte. „Közölték, hogy nem tudnak ebben segíteni. Ezt követően is folyamatosan kértük a XII. kerületi rendőröket, hogy segítsenek apukánkon, mert nagy bajban van. Soha nem történt semmi. Nyár elején aztán ismét bementünk a nővéremmel a rendőrkapitányságra, ahol a bűnügyi osztály vezetője azzal próbált úgymond leszerelni bennünket, hogy ha nekem van egy pasim, aki nálam lakik, be van jelentkezve a lakásomba, de szakítunk, és már nem akarom, hogy bejöjjön az ingatlanomba, akkor én kidobhatom. Ő ezzel indokolta, hogy nem mehetek be apukám villájába, ahova be vagyok jelentve. Merthogy, állítólag apukánk az őt fogva tartó cigánybűnözőkkel azt üzente a rendőröknek, amint az kiderült, személyesen ilyet soha nem mondott egyetlen bűnüldözőnek sem, hogy a nővéremmel nemkívánatos személyek vagyunk a villában. Feltettem a kérdést a nyomozónak, hogy akkor én most hajléktalan lettem? Erre zavartan félrenézett és nem válaszolt.”

             A BRFK XII. kerületi kapitánységvezetője, Sztanyó István

A BRFK XII. kerületi rendőrkapitányát, Sztanyó István alezredest akkoriban hallgatta meg a kerületi önkormányzat képviselőtestülete a közbiztonsági helyzetről, és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt képviselője kérdést intézett hozzá, hogy milyen fejlemények vannak a milliárdos M. István ügyében. Akkor már a második, a nagyvállalkozó súlyos helyzetéről beszámoló cikk is napvilágot látott a Privatkopo.hu bűnügyi portálon. A kapitány azt válaszolta a képviselőnek: amennyiben bűncselekményre utaló jeleket tapasztalnak az ügyben, azonnal lépni fognak. „Az általunk többször elmondottak, úgy látszik, nem voltak eléggé ráutaló jelek a kapitánynak. Mondjuk, ha az emberei nem engednek büntetőfeljelentést tenni, akkor hivatkozhat arra, hogy nem érkezett hozzájuk jelzés bűncselekmény gyanújáról…” - tette hozzá a néhai üzletember lánya.

Azt követően, hogy megjelent a Privatkopo.hu első cikke az ügyről, a cigánybűnözők azonnal eltűntek a villából és leköltöztek a milliárdos bári kastélyába - vitték magukkal a férfit is. „Én ekkor bementem a területileg illetékes Mohácsi Rendőrkapitányságra, ahol négy órán, ismétlem, négy órán keresztül beszéltem a nyomozónak a bűncselekményekre utaló jelekről. Ő folyamatosan azt hajtogatta, hogy értsem meg, akkor sem fog feljelentést felvenni, mert a XII. kerületi rendőrkapitánysággal ők beszéltek, és azt mondák nekik, hogy minden a legnagyobb rendben van, velem nem szabad foglalkozni, mert összehordok hetet-havat, ezért Mohácson sem fognak feljelentést felvenni tőlem, akkor sem, ha fejre állok. Hiába győzködtem, könyörögtem 4 órán keresztül, nem és nem és nem. Mindenhol falakba ütköztem. A XII. kerületi nyomozók egyszerűen lebeszélték a mohácsi rendőröket arról, hogy az ügyben bármilyen tartalmú feljelentést tegyek náluk, noha pontosan tudták, hogy többszörösen büntetett, erőszakos bűnözők karmai között van apukám, ennek ellenére nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem” - jegyezte meg Anikó.

A Privatkopo.hu információja szerint a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség bűnpártolás gyanújával folytat eljárást az érintett rendőrökkel szemben.

                     A BRFK XII. kerületi Rendőrkapitányság épülete

„Amikor augusztus 10-én, hajnalban, a bári kastélyában - emberölés gyanúját felvető körülmények között - gyakorlatilag szénné égett édesapám, pár nappal később felhívtak a XII. kerületi rendőrkapitányságról azzal, hogy most azonnal induljak el a fővárosba, hozzak magammal biztonsági embereket, mert a cigányokat kirakják a villából. Éjfél körül még felhívtam a nyomozót, hogy akkor most indulnánk, mire ő közölte velem, hogy ne tegyük, mivel beszélt az ideiglenes gondnokkal, László Alberttel, aki azt mondta neki, hogy Makai és az emberei maradhatnak a házban, ő engedélyezi azt a számukra. Történt mindez akkor, amikor apukám már nem élt. Milyen jogon maradhattak a cigánybűnözők apukám halála után a villájában, és miért asszisztáltak ehhez a XII. kerületi nyomozók? Ki merem jelenteni: a XII. kerületi rendőrök folyamatosan hazudoztak, amellyel úgymond fedezték az apukámat fogva tartó, sanyargató cigánybűnözőket” - mondta Anikó.

2020. augusztus közepén, édesapja halálát követően, a néhai nagyvállalkozó lánygyermeke felhívta a BRFK XII. kerületi Rendőrkapitányság csoportvezető munkatársát. Ez a telefonbeszélgetés is (mint, ahogy számos más, különböző hivatalos szervekkel folytatott megbeszélés is) rögzítésre került.

Anikó: Üdvözlöm, XY vagyok, érdeklődöm, hogy mi a helyzet a ….. úti ingatlan ügyében?

Nyomozó: Most az van, hogy mi figyeljük, nehogy kihozzanak onnan értékeket. Igazából ezt az ügyet, hogy most kire tartozik a ház, mi nem tudjuk eldönteni. Most ők (a cigánybűnözők - szerk.) őrzésre bent lehetnek, viszont, ha onnan bármi is eltűnik, akkor őket meg lehet gyanúsítani.

Anikó: Milyen alapon lehetnek ők ott, mint őrző-védők?

Nyomozó: Az XY Kft., az édesapja kft.-je volt, és azon az alapon, hogy őrzésre lehet őket (a cigánybűnözőket - szerk.) alkalmazni. Ezt én most pontosan nem tudom, én csak a figyelés miatt kérdeztem meg minden felet.

Anikó: De ők mutattak erről valamilyen hiteles papírt önöknek, vagy csak úgy bemondták, hogy ott lehetnek, és akkor ott vannak?

Nyomozó: Nem, a gyámmal lett ez lebeszélve, hogy ez a volt cég, ezt a feladatot végezheti ott (teljes képzavarról árulkodnak a nyomozó szavai - szerk.), csakis őrzést, ha bármi eltűnik, akkor nyilván más fog történni.

Anikó: És mit őriznek egy halott ember tulajdonán?

Nyomozó: Azt, hogy ne vigyék el.

Anikó: De éppen ők loptak el eddig mindent! Akkor most azokat őrzik, amiket ezután fognak ellopni? Nem is értem a logikát. Ez a társaság eddig több százmillió forint vagyont lopott el a cégből hamis megbízási szerződésre hivatkozva. Akkor most őrzik azt, amit ezután fognak még ellopni? Nem is értem.

Nyomozó: Ha lezárul az eljárás, amit nem mi végzünk, a XII. kernek nincs köze ahhoz, ha ott majd lesz végzés, akkor, ha ők megállapítják, hogy az a megbízás nem érvényes, akkor onnantól kezdve más lesz a helyzet.

Anikó: Önök beszéltek apám kirendelt gondnokával, László Alberttel?

Nyomozó: Igen.

Anikó: És a gyám engedélyezte, hogy a bűnözők a házban maradjanak?

Nyomozó: Igen, azt mondta, hogy az ingatlan az édesapja egyik cége tulajdonában áll, és így okés.

Anikó: De én átadtam a gyámnak az írásszakértői véleményt, hogy ezek hamis aláírásokkal készítettek több fiktív megbízási szerződést, illetve megállapodást, és azokra hivatkozással vannak a házban és úgy lopnak el dolgokat. Az erről szóló írásszakértői vélemény a gyámnál van.

Nyomozó: Nekünk muszáj megvárni, amíg lesz ebből egy hivatalos eredmény.

Anikó: És, ha én az írásszakértői véleményt elküldöm önöknek?

Nyomozó: Csak az még nem azt jelenti, hogy le van zárva az ügyben indult eljárás. Mi itt most senkik vagyunk, csak jó szándékból ellenőrizzük, hogy ne hozzanak ki a házból dolgokat. Gépkocsikat például. Most nézegetjük, hogy ez ne történjen meg.

Anikó: Önök ezek szerint bent voltak a házon belül?

Nyomozó: Nem.

Anikó: Akkor nem is tudják, hogy most vannak-e bent autók. Például.

Nyomozó: Nem tudom. Nem tudom. Mi visszatérően nézegetjük, nem hoznak-e ki a házból dolgokat. Ha valamiből hiány lesz, ha valamit ellopnak, akkor tudjuk majd, kiken kell keresni.

Anikó: Nekem is van egy autóm a házban, ha egyáltalán megvan még. Tettem feljelentést az ügyben, hogy nem tudok a tulajdonomhoz hozzájutni. A feljelentésemet önökhöz továbbították, és több mint két hónapja semmilyen válasz nem érkezett önöktől, hogy mi van a kocsimmal. Azt indítványozhatom, hogy önök bemenjenek az ingatlanba és megnézzék, hogy egyáltalán ott van-e az autóm?

Nyomozó: Hát… Ezt így most nem tudom megmondani. Egy hétköznapi napon, amikor van a vezetőség, velük kéne lebeszélni, hogy van ez.

Anikó: Számomra furcsa, hogy bűnözőket engednek garázdálkodni az elhunyt édesapám ingatlanában.

Nyomozó: Igen, ez egy faramuci helyzet.

Anikó: Érdekes, hogy amikor a cigányok - apámmal együtt - leköltöztek Bárba, akkor hónapokig nem őrzött senki semmit a budapesti ingatlanban. Ahogy meghalt apukám, puff, azonnal visszajöttek és azt mondják, hogy őrzik a házat. Az elhunyt tulajdonos örököseitől őrzik a házat. Ez egyszerűen megdöbbentő. És nem lehet tenni ellenük semmit.

Nyomozó: Nem tudom ennek a hátterét, hogy ez hogyan volt lepapírozva. Ez valószínűleg polgári peres dolog lesz, nem rendőrségi ügy.”

2020. augusztus 10-én, hajnalban M. István milliárdos nagyvállalkozó a bári kastélyában - gyanús körülmények között - fellobbant lángok között lelte halálát. Az üzletember lányai a tragédia bekövetkezése előtt hónapokon keresztül folyamatosan jelezték a hatóságoknak, hogy édesapjuk nagy bajban van. Senki nem vette komolyan őket.

Mielőtt bárki elfelejtené, álljon itt a rendőrség szlogenje: „Szolgálunk és védünk”.

(folytatjuk)

Az ügyről beszámoló, korábban megjelent írások:

http://privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Joghalo&AN=makaibanda&MN=Joghalo&LN=Hungarian

http://privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Joghalo&AN=meszarosfolytatas&MN=Joghalo&LN=Hungarian

http://privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Joghalo&AN=egymilliardosfurcsahalala&MN=Joghalo&LN=Hungarian

http://privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Joghalo&AN=drpeczelyuzletikapcsolatai&MN=Joghalo&LN=Hungarian

http://privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Joghalo&AN=barituzfurcsasagok&MN=Joghalo&LN=Hungarian

http://privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Hirmix&MN=Hirmix&AN=kissjletartoztatas&LN=Hungarian

http://www.privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=&AN=makailetartoztatas&MN=Kapcsolat&LN=Hungarian

http://privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Joghalo&AN=ideiglenesgondnok&MN=Joghalo&LN=Hungarian

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat