Ma: 2024.07.09. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Régi idők nagy bűnügyei
30 éve követték el az évszázad magyar bűnügyét

Valamivel több, mint harminc éve, 1983. november 5-én ismeretlenek betörtek a budapesti Szépművészeti Múzeumba, ahonnan hét felbecsülhetetlen értékű festményt loptak el. „Az évszázad bűnügyeként” elhíresült eset végül szerencsésen végződött, a tetteseket elfogták, s a képek is visszakerültek a helyükre.

Szorulás: biztonsági rács vette őrizetbe a betörőt

A rendőrök mentették meg azt a betörőt, aki egy erdőbényei ház bejárati ajtaja és annak rácsa közé szorult. Az asszony - véletlenül - „rejtett erőforrás”…

Egyre közelebb kerülnek a nyomozók a Fenyő-gyilkosság megrendelőjéhez

Felélénkült a Fenyő-gyilkosság felbujtója utáni nyomozás. Egy új tanú, aki korábban állami alkalmazott volt, vallomása nyomán titkosszolgálati aktákat kérettek be. Ügyészségi források szerint a megbízó személye korábban is ismert volt előttük, de akkor nem álltak rendelkezésre azok a bizonyítékok, amelyek most már igen.

40 éve történt a balassagyarmati túszdráma

Az addig példa nélküli eset 1973. január 7. és 12. között zajlott le Balassagyarmat középiskolai leánykollégiumában. A túszejtők zavaros követelésének öt napos dráma után mesterlövészek vetettek véget.

Indíték nélkül ölhették meg Fenyő Jánost? - Magas, sportos vagy alacsony, vékony testalkatú lehetett az elkövető

Egy sportos testalkatú, kerek arcú magas férfi adhatta le a lövéseket tizennégy évvel ezelőtt Fenyő János médiamogulra. Ez a személyleírás azonban nem illik az alacsony, vékony testalkatú Jozef Rohácra, a gyilkossággal gyanúsított szlovák állampolgárra. Na, és az indíték? Miért végezték ki a „sajtócézárt”? Felbujtó(k) ugyanis nincsen(ek)…

Az ember, aki túl sokat tud: a ’90-es évek merényletei mögött nagy titkosszolgálati csata dúlt

A szlovák állampolgárságú Jozef Rohác állítólag csupán egyetlenegy mondatot volt hajlandó mondani az elmúlt egy év alatt a nyomozóknak. mégpedig azt, hogy semmi köze a Fenyő-gyilkossághoz. Ügyvédje szerint Rohác ezt a vallomását hajlandó minden alkalommal elismételni, amikor kihallgatják. Ki ez az ember?

Aranykéz utcai robbantás: „Volt abban az információhalmazban valami, ami valakinek nagyon kellemetlen volt”

„Álmomban nem gondoltam, hogy ez az információ derékba töri a rendőri pályámat. Ellenőriztük az információkat. Stimmelt. A szálloda, a szobaszám, a gépkocsi. Minden. A szobában a helyszínelők semtexmaradványokat találtak. Ezt jelentésben leírtuk, és eljuttattuk a megfelelő szintre. Aztán menekültünk. Nem a bűnözők, hanem az a három zsaru, aki megszerezte az információt. Rejtélyes körülmények között ugyanis nyilvánosságra került, hogy tőlünk származik az alapinformáció…”

Jogerősen felmentették a pécsi taxisgyilkosság vádlottját - „akár el is követhette a bűncselekményt”

Jogerősen felmentette a Pécsi Ítélőtábla az 1995-ös pécsi taxisgyilkosság vádlottját, Both Róbertet, aki „akár el is követhette a bűncselekményt”.

„Felsőbb érdekek” a körmendi gyermekgyilkosságban: megvan az igazi tettes, de 50 évre titkosították az ügyet?

Dr. Lépold Józsefné neves írásszakértő azt mondja: nem Tánczos Gábor ölte meg brutálisan 1998. április elsején Körmenden a 11 éves H. Zsófiát. A kislányt gyilkosa fejbe verte és átvágta a nyakát. A rendőrség a szemtanúként jelentkező Tánczos Gábort gyanúsította meg a gyilkossággal. A férfit jogerősen elítélték, kilenc és fél évet ült - állítása szerint: ártatlanul.

Gyilkosság - gyilkos nélkül?

Tizenkét évvel ezelőtt két suhanc késszúrásokkal végzett egy férfival a ceglédi pusztákon. A holttestet elrejtették egy kútban, majd elmenekültek. Egyiküknek csak pár hetesre sikeredett a szabadság, társát azonban öt év múlva találták meg egy holland lovászatban. A bíróság őt ítélte el emberölés miatt, ám most kiderült, mégsem ő a gyilkos. Társa sem ismerte be a bűntény elkövetését, eltelt egy tucat év, s csak halott van, gyilkosok elvileg nincsenek.

Tíz éve történt: nyolc embert mészároltak le egy móri bankfiókban - a rendőrség többször is blamálta magát

2002. május 9., 12 óra: ketten léptek az Erste bank móri fiókjának épületébe. A fegyveresek kíméletlen mészárlásba kezdtek, lelőttek mindenkit, aki az útjukba került, banki alkalmazottakat, ügyfeleket, a biztonsági őrt. Hatan a helyszínen meghaltak, ketten pedig a kórházban vesztették életüket. A támadók összesen 7, 3 millió forintot zsákmányoltak.

Elhallgatott információk Farkas Helga elrablásának ügyében

A Farkas Helga-ügy elévülése után sem adja fel a harcot az egykori nyomozó, Palatinusz Gábor, aki szerint nem egyszerű emberölés történt, hanem emberrablás: szerinte a szálak a nemzetközi szervezett bűnözéshez vezetnek.

Titkosított rendőrbűnözés: táskákban hordták a tízmilliókat a szervezett bűnözés ellen „harcoló” zsaruknak

Az 1990-es évek elején iparszerűen lopták Budapesten - és az egész országban - a személygépkocsikat. Csak a fővárosban, hetente, átlagosan 50-70 autó eltűnését jelentették a rendőri szerveknek - és a biztosítóknak. Sokaknak volt ez nagy biznisz akkoriban, és nem feltétlenül csak a bűnözőknek…

Új szál az Aranykéz utcai merényletben: egy férfi a robbantás idején a bűntett közelében látta Rohácot

Új szál bukkant fel az 1998. július 2-án, a belvárosi Aranykéz utcában végrehajtott, négy ember - köztük Boros Tamás „vállalkozó” - életét kioltó robbantásos merénylet ügyében. Jelentkezett egy férfi, aki az esemény idején a helyszín közelében látta Jozef Rohácot…

Titkos bizonyíték buktathatja le Fenyő kivégzőjét

Az FBI szakemberei is megvizsgálták a Fenyő-gyilkosságnál az elkövető által használt kesztyűt.

Cikkek: 1-15 16-30 31-33
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat