Ma: 2022.05.20. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Vádemelés a hajléktalanokat bántalmazó úgynevezett rendőrök ügyében
Privatkopo.info 2022. 05. 19. 10:05:00

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntette, kiszolgáltatott személy megalázásának vétsége és katonai bűncselekmények miatt emelt vádat a Kaposvári Törvényszék Katonai Tanácsánál három rendőr ellen.A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult ügy vádirata szerint 2021 januárjában a húszas éveik elején járó két rendőr Mohács belterületén ellátott gépkocsizó járőrszolgálatuk során kiszolgáltatott élethelyzetű, hajléktalan életmódot folytató személyeket bántalmazott és alázott meg.

Egy alkalommal a fiatalabb rendőr a földön fekvő és ittassága miatt magatehetetlen sértettet - társa jelenlétében - többször fejbe rúgta.

Néhány nap elteltével a rendőrök a kiszolgáltatott élethelyzetét kihasználva ugyanezen sértettet arra bírták rá, hogy „léggitározzon” és énekeljen. A sértett a felszólításnak eleget tett, amelyről egyikük mobiltelefonja segítségével videófelvételt készített, amelyet üzenetküldő szolgáltatáson keresztül elküldött egy mohácsi kollégájuknak.  Az üzenetet fogadó rendőr reagált a videóra, azonban a tudomására jutott és hivatalból üldözendő bűncselekményről nem tett feljelentést, amellyel ő is bűncselekményt követett el.

A rendőrök további közösen ellátott szolgálataik során a sértettet és egy másik hajléktalan személyt a rendőrség által rendszeresített könnygázspray-vel indok nélkül - a korábban is bántalmazott férfit két alkalommal is - lefújták, míg a másik sértettet a fiatalabb rendőr lábon rúgta, amely cselekményükről szintén készítettek videófelvételt.

Mindezeken túlmenően az egyik bántalmazó rendőr további katonai bűncselekményt is elkövetett azzal, hogy szolgálata végén jelentésében - elöljáróit megtévesztve - valótlanul állította azt, hogy intézkedett egy személygépjármű vezetőjével szemben, holott az ellenőrzés a valóságban nem történt meg.

A nyomozó ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a kizárólag katonai bűncselekményt elkövető rendőrrel szemben - tekintettel a beismerő vallomására is - a bíróság alkalmazzon megrovás intézkedést. A kiszolgáltatott helyzetben lévő sértetteket bántalmazó rendőrök szolgálati jogviszonya időközben megszűnt, az ügyészség esetükben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.

Az ügyészség az ügy kapcsán ismét cáfolja azt a sajtóban megjelent hamis értesülést, amely szerint a „szolgálati autójuk fedélzeti kamerája élő adásban közvetített a pécsi központban ülő kollégáiknak”. Az ügyészség megerősíti, hogy a rendőrautó hivatkozott fedélzeti kamerája a bűncselekmények elkövetéséről nem rögzített képanyagot.

(Fotó: illusztráció)

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat