Ma: 2024.06.14. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Partnerek
Bűnügyi felügyelet alatt kezdett kábítószerrel kereskedni
Privátkopó 2023. 05. 18. 9:55:00

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt vádat emelt egy kiskunmajsai férfival szemben, aki a más ügyben elrendelt bűnügyi felügyelete alatt jövedelemszerzés céljából - családtagjaival - rendszeresen marihuánát és kristályt értékesített.A vádirat szerint a kiskunmajsai férfival - az ügy idősebb férfi vádlottjával - szemben egy másik büntetőügyben 2021 szeptemberében nyomkövetővel biztosított bűnügyi felügyeletet rendeltek el. A férfi kénytelen volt emiatt az otthonában tartózkodni, ezért elhatározta, hogy kábítószer árusításából fog pénzt szerezni. Ennek érdekében több kereskedővel is kapcsolatba lépett, akik heti rendszerességgel „kristályt” és marihuánát szállítottak a lakására. A férfi ezekből egy kés hegyével 0,1 grammos adagokat készített és alufóliába csomagolva 1000 forintért árulta a lakására érkező fogyasztók részére. A nagyobb  méretű porciók kiméréséhez digitális mérleget használt.

A kereskedésbe a vádlott élettársa és a közelben lakó öccse - az ügy másik két vádlottja - is bekapcsolódott. Általában ez utóbbi vette át a kapuban megjelent vevőktől a vételárat, majd miután a bátyja kiporciózta a kért árut kivitte és átadta a csomagot. A fogyasztókat időnként az idősebb férfi élettársa szolgálta ki. Visszatérő vevőik között volt, aki naponta többször is jelentkezett áruért. Emellett a vádlott a házánál dolgozó munkást is többször „kristállyal” fizette ki.

A kiskunhalasi nyomozók 2022 júliusában a vádlottaknál tartott kutatás során a kábítószer és új pszichoaktív anyag mellett 830 ezer forint készpénzt, valamint digitális mérleget és kábítószerrel szennyezett kést is lefoglaltak.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfit és öccsét bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem, valamint új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja és ezért velük szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. A nőnek új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt kell felelnie.

A letartóztatásban lévő férfi és családtagjai ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság hoz döntést.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat