Ma: 2023.05.24. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Testi-lelki pokolban élt négy kiskorú gyermek egy dél-hevesi „c-típusú” családban
Privatkopo.info 2022. 05. 27. 6:22:00

Komoly lelki károsodást szenvedett az a négy kiskorú gyermek, akiket szüleik minden szempontból rendkívül elhanyagoltak, sőt egyiküknek még szexuális abúzust is el kellett szenvednie a mostohaapja részéről. Mindezek miatt a Heves Megyei Főügyészség emelt vádat nemrégiben az elkövetőkkel szemben.A vádlottaknak három közös kiskorú gyermeke volt, valamint velük élt az anya előző kapcsolatából született nagyobb lánya is. A család 2019 tavaszától emberhez méltatlan körülmények között lakott egy bérelt ingatlanban, ahol a legkisebb lány kivételével mindannyian közös ágyban aludtak az egyik szobában.

A vádlottak elhanyagolták utódaikat, néha még elegendő élelmet sem adtak nekik. Otthon nem foglalkoztak velük, de nem járatták őket rendszeresen óvodába, illetve iskolába sem. Ennek következtében a kicsik testi fejlettsége, szókincse, valamint általános ismeret- és szociális szintje messze elmaradt a kortársaikétól. A gyermekek mosdatlanok, ápolatlanok voltak, egyikük visszatérően fejtetvességtől szenvedett. Az „anya” rendszeresen prostitúciós tevékenységet folytatott, míg a gyakran otthon is kábító hatású anyagokat fogyasztó és alkoholizáló „apa” alkalmi munkákat vállalt.

A férfi már korán megkörnyékezte az akkor még gyermekkorú nevelt lányát, többször előfordult, hogy - miután a kisebbek már elaludtak - mellé húzódott a közös ágyban, ezúton elégítve ki a nemi vágyát.

A gyermekek sérelmére elkövetett tevőleges és mulasztásos bűncselekményeknek az vetett véget, hogy az illetékes gyámhatóság a kiskorú sértetteket 2020 őszén kiemelte a szülői házból, és ideiglenes hatályú elhelyezésüket, majd nevelésbe vételüket rendelte el.

A Heves Megyei Főügyészség a szülőket négy rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettével, emellett a letartóztatásban lévő férfit tizennyolcadik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére, akaratnyilvánításra képtelen állapotát felhasználva elkövetett szexuális erőszak bűntettével vádolja.

Vádiratában a főügyészség az „apát” illetően 11 év és 6 hónap fegyházbüntetésre, míg az „anya” esetében 2 év börtönbüntetésre tett mértékes indítványt, valamint mindkettejük esetében indítványozta a gyermekekkel kapcsolatos minden foglalkozástól történő végleges hatályú eltiltást, a határozott idejű közügyektől eltiltás mellett.

(Fotó: illusztráció)

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat