Ma: 2024.04.12.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Korábban a Nemzeti Nyomozó Irodánál és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon töltött be vezetői pozíciókat az a budapesti ügyvéd, aki a rendőrség gyanúja szerint megzsarolta ügyfelét
Privátkopó/Magyar Nemzet 2023. 03. 17. 18:23:00

Súlyos bűncselekmény gyanújával folyik nyomozás a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK) egy, korábban a rendőrségnél fontos pozíciókat betöltő budapesti ügyvéd ellen - tudta meg a Magyar Nemzet. A lap információja szerint néhány nappal ezelőtt házkutatást is tartottak a férfi otthonában. A rendőrség megerősítette a nyomozás tényét és azt, hogy egy személyt hétfőn zsarolás bűntett gyanúja miatt hallgattak ki gyanúsítottként. Az ügyvéd - aki szabadlábon védekezhet - nem tett vallomást, a gyanúsítással szemben pedig panasszal élt.Egy vállalkozó még 2019-ben fordult a rendőrséghez azzal, hogy egy ügyvéd kisemmizte őt. A férfi feljelentésében megemlítette, hogy 2013 nyarán ismerte meg az ügyvédet, aki korábban a rendőrségnél dolgozott magas rangban, több fontos pozícióban, de évekkel ezelőtt az adóhivatal bűnügyi részlegénél is vezetőként tevékenykedett. 

A gyanú szerint a jogász 50 millió forintot kért (és kapott) a vállalkozótól azért, hogy egy ismerőse ne tegyen terhelő vallomást rá egy büntetőügyben.

Ennek ellenére a férfit a tízmilliók kifizetése után letartóztatták. A sértett a feljelentésében arra is kitért, hogy az ügyvéd a családtagjait is megkereste, és további tízmilliókat követelt azzal az ígérettel, hogy csak úgy tud a szerettükön segíteni, illetve csak úgy tudja az ügyben érintetteket befolyásolni, ha továbbra is fizetnek neki. Kilátásba helyezte, amennyiben ez nem így történik, olyan iratokat fog átadni a nyomozóhatóságnak, hogy a vállalkozó „élete végéig börtönben fog rohadni”.

Ezt követően az ügyvéd a férfi lányától elkérte „megőrzésre” apja nagy értékű, összesen 14 millió forintot érő óráit azzal az indokkal, hogy azokat egy lehetséges házkutatás során úgyis lefoglalnák, az ügyvédi irodában viszont biztonságban lesznek. A feljelentő 2020 januárjában került házi őrizetnek megfelelő bűnügyi felügyeletbe, majd azonnal fel is vette a kapcsolatot az ügyvéddel, aki közölte vele, hogy az órákat már eladta - írta a Magyar Nemzet.

                      Az ügyvéd nincs felfüggesztve, státusza: aktív

A kormánypárti lap nem nevezte meg a feltételezett elkövetőt cikkében, a Privátkopó bűnügyi portál azonban kiderítette: dr. Dózsa Ernő a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsított személy.

Az ügyvédi iroda honlapján - egyebek mellett - az olvasható, hogy a férfi 2003-ban kezdett dolgozni az akkori Adónyomozó Igazgatóság Pest Megyei Igazgatóságán, 2004-től a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Gazdaságvédelmi Főosztályán, majd 2008-tól az NNI Bűnügyi Főosztályának Nemzetközi Bűnözés Elleni Osztályán folytatta bűnügyi pályafutását. 2010-ben mintegy fél évet töltött még a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztályán, aztán leszerelt és a privát szférában kamatoztatta a fegyveres testületeknél megszerzett tapasztalatait.

Szerinte „nem érinti személyét” a zsarolási ügy

A Privátkopó megkereste az ügyvédet, aki a következőt válaszolta:

„Köszönöm megkeresésüket. A leközölni kívánt cikkük tartalma nem ismert előttem, azonban személyemet nem érint ilyen ügy”.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat