Ma: 2023.05.29. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Eltérő kultúra: saját kislányát ejtette túszul egy féleszű egyiptomi Soroksáron
Privátkopó 2023. 03. 21. 4:24:00

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 42 éves egyiptomi állampolgárságú férfival szemben, aki 2022 augusztusában a volt élettársa Budapest XXIII. kerületi házához ment, ahol a 8 éves közös gyermekükkel bezárkózott az ingatlanba, miközben egy bozótvágó késsel fenyegetőzött. A gyermeket a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének munkatársai menekítették ki.A vádirat szerint a vádlott és volt élettársa kapcsolata 2020-ban szakadt meg,  a férfi ezután el is költözött a nő XXIII. kerületi házából. Élettársi kapcsolatuk megszakadását követően közös gyermekük az édesanya gondozásában maradt, de rendszeresen tartotta a kapcsolatot a vádlottal is. A vádlott nem tudta elfogadni, hogy a nő később új párkapcsolatot létesített, ezáltal más férfi is a gyermekével együtt élhet. Ez rendszeres konfliktust eredményezett közte és volt élettársa között, ami miatt a kapcsolatuk helyrehozhatatlanul megromlott.

Ilyen előzmények után, 2022. augusztus 23-án, délelőtt a vádlott a XXIII. kerületi házhoz ment, tudva, hogy csak a 8 éves gyermeke, és annak nagyapja tartózkodik otthon. Annak érdekében, hogy kicsalja őket a házból, a férfi egy ajándéknak álcázott csomagot akasztott a kerítés kapujára, majd az épület előtt elbújva várakozott. A nagyapa észrevette a csomagot, és a kislánnyal együtt kiment érte. Ekkor a vádlott a kerítésen át beugrott az udvarra, majd a férfit ellökte, a gyermeket felkapta és beszaladt vele a házba, a bejárati ajtót pedig belülről magukra zárta.

A vádlottnál volt egy ívelt pengéjű kés, a házban azonban magához vett egy - faaprítás céljából tartott - bozótvágó kést is, amit ezután az egyik kezében fogott, a másik kezével pedig megragadta a gyermeket. A vádlott szorosan, testközelben tartotta a kislányt, miközben hangosan kiabálva azzal fenyegetőzött, hogy ha nem megy oda a volt élettársa, akkor megöli a gyermeket, illetve megöl mindenkit, aki be akar menni a házba, és magával is végezni fog. A férfi eközben végigjárta a lakás helyiségeit úgy, hogy a gyermeket mindvégig magával húzta, a kést pedig a sértett nyakának és felsőtestének közvetlen közelében tartotta.

A vádlott a támadással, fenyegetéssel a félelmében sírva fakadó gyermeknek pszichés traumát okozott. A gyermeket a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének munkatársai menekítették ki.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a 42 éves férfit 18 év alatti személy sérelmére, a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével, valamint magánlaksértés vétségével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban. A vádlott jelenleg is letartóztatásban van.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat