Ma: 2024.05.10. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Rendőrségi hírek, közlemények
Biciklis futár szállította a kokaint a vevőknek
Privátkopó 2024. 04. 08. 9:49:00

A Fővárosi Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat három férfival és az egyikük feleségével szemben.A vádirat szerint egy 40 éves budapesti férfi 2020 júliusától a 2021. szeptemberi elfogásáig rendszeresen értékesített kokaint, olyan módon, hogy azt egy Budapest III. kerületi lakásban tárolta, adagolta és onnan szolgálta ki a lakásba érkező vevőit. A vevők többnyire készpénzzel, de esetenként átutalással is fizettek. A kábítószer terjesztésébe a férfi bevonta feleségét is, aki az útmutatásai szerint alkalmanként részt vett a kokain darálásában, hígításában és adagolásában, valamint - a férfi távollétében - tartotta a vevőkkel a kapcsolatot.

Igény szerint a város távolabbi címeire a férfi maga vitte ki kocsival az árut, de a kereskedési hálózat tagja volt egy 33 éves biciklis futár is, akivel a férfi általában délutánonként találkozott. Ekkor átadta a futárnak a kiporciózott kokaint, és megjelölte neki a kiszállítási címeket, majd estefelé eleinte napi, majd heti rendszerességgel egy óbudai benzinkúton elszámoltak.

A rendőrség 2021. szeptember 29-én átfogó akció keretében éppen egy ilyen napi találkozó során hajtott végre rajtaütést és a 40 éves férfit a futárral együtt a szállítmány átadása után elfogta.

A kokain forrása - azaz a „felsőbb kapcsolat” - egy 66 éves férfi volt, akinek egy, szintén óbudai lakásában ugyanezen a napon a rendőrség kutatást tartott, ahol eladásra szánt jelentős mennyiségű kokaint foglalt le. 

A Fővárosi Főügyészség a három, jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló férfi vádlottra fegyházbüntetés, míg a nővel szemben börtönbüntetés, továbbá mindegyikük ellen pénzbüntetés kiszabását is indítványozta. A 40 éves férfival szemben az ügyészi indítvány része 100 millió forintot meghaladó értékű vagyonelkobzás alkalmazása is. 

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat