Ma: 2023.05.30.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info






 
Vissza a főoldalra
Nyakon szúrta hajléktalantársát a 75 éves férfi
Privatkopo.info 2022. 06. 18. 5:43:00

Egy 75 éves férfi - szóváltást követően - nyakon szúrt egy másik férfit a Blaha Lujza téren. A Fővárosi Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt börtönbüntetés kiszabását  indítványozta a támadóval szemben.



A vádirat szerint a 75 éves férfi és a sértett - egy másik férfi - hajléktalanok, és egymástól függetlenül, rendszeresen a Blaha Lujza téren kéregettek. A két férfi között 2020. június 30-án, délelőtt, a téren szóváltás alakult ki, amelynek során a férfi elővett a ruházatából egy zsebkést, és azzal egyszer megszúrta a sértett nyakát. A sértett a földre esett, és felkiáltott, hogy „nyakon szúrt”, mire a vádlott távozott a helyszínről. A megtámadotthoz a járókelők hívtak segítséget.

Az elkövető könnyű sérülést okozott, azonban az elkövetés eszközére és a támadott testtájékra, valamint az erőhatás nagyságára figyelemmel a bekövetkezettnél súlyosabb, életveszélyes sérülés kialakulásának is fennállt a reális esélye, annak elmaradása csak a véletlennek köszönhető.

A budapesti rendőrök még aznap elfogták a támadót.

A Fővárosi Főügyészség a 75 éves férfival szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. A főügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.

Az életveszélyt okozó testi sértés bűntettét a büntető törvénykönyv 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti, ami ugyanúgy irányadó kísérlet esetén is.

(Fotó: illusztráció)

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek




 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat