Ma: 2023.11.17.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Súlyosítás annak az „anyának” az ügyében, aki 5 éves kisfiát magával akarta vinni a halálba
Privátkopó 2022. 11. 24. 6:04:00

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontjával egyetértett a bíróság és súlyosította annak a nőnek a büntetését, aki az általa vezetett személygépkocsival szándékosan áttért a másik forgalmi sávba és ott összeütközött egy szemből érkező járművel.A jogerős ítélet szerint az anya 2017. május 5-én gyermekével közlekedett. A kisfiú a gépkocsiban hátul, biztonsági gyermekülésben utazott. A nő öngyilkos akart lenni, ezért elhatározta, hogy nekihajt egy másik járműnek. Ezért a 85. számú főúton legalább 114 km/h sebességgel haladt, majd áttért a menetiránya szerinti bal oldali sávba. A szemből érkező jármű vezetője ezt észlelte, lassított és a jobb oldali útpadka felé kormányozta a járművét. A nő azonban lassítás nélkül nekihajtott, aminek következtében a személygépkocsija többször átpördült és az oldalára borult.

Az anya és 5 éves gyermeke - köszönhetően annak, hogy mindketten használták a biztonsági övet - 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

Amennyiben a vétlen járművezető - aki sérülést ugyan nem szenvedett, de autója totálkáros lett - nem csökkenti a sebességet és húzódik jobbra a járművével, úgy frontális ütközés követezik be, amelynél a halálos eredmény nem zárható ki.

A nőt pszichiátriai betegsége súlyos fokban korlátozta abban, hogy a cselekménye következményeit felismerje, és ennek megfelelően cselekedjen.

A Győri Törvényszék az anyát minősített emberölés bűntettének kísérlete és rongálás vétsége miatt 2 év börtönbüntetésre, és 5 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. A börtönbüntetés végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítéletet a nő és a védője tudomásul vette, míg az ügyész a közúti járművezetéstől eltiltás tartamának emelése érdekében jelentett be fellebbezést.

A Győri Ítélőtábla az ügyészi fellebbezéssel egyezően a - több közlekedési szabályt is megszegő, ezzel mások életét szándékosan veszélyeztető - nő közúti járművezetéstől eltiltás büntetését 8 évre súlyosította.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat