Ma: 2022.05.31.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Vádemelés egy 300 millió forintos korrupciós ügyben
Privatkopo.info 2021. 10. 07. 9:44:00

A Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetést állítva, hivatalos személyi jelleg színlelésével, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat tizennyolc személy ellen a Budapest Környéki Törvényszéken.A vádirat szerint a szabadságvesztés büntetéséből feltételesen szabadságra bocsátott férfi 2017 és 2018 évben olyan személyekkel lépett kapcsolatba, akik ellen, illetve az érdekeltségeikbe tartozó cégekkel szemben hatósági eljárások folytak.

A vádlott arra való hivatkozással, hogy hivatali befolyása, illetőleg kapcsolatai révén adóigazgatási és büntetőeljárásokat befolyásol, jogtalan vagyoni előnyt kért és kapott a folyamatban lévő ügyek érintettjeitől. Az átvett összegek vonatkozásában azt állította, hogy azok egy részét a döntéshozók részére továbbítja.

A vádlott a sorozatban elkövetett bűncselekmények során magát valótlanul a NAV, a rendőrség vagy az ügyészség állományába tartozó magas rendfokozatú, illetve beosztású, valamint a belügyminiszter közvetlen irányítása alatt álló hivatalos személynek adta ki. A 41 éves férfi többször valótlanul azt állította, hogy a korrupciós pénzt a Belügyminisztérium úgynevezett „fekete kasszájába” szállítja, amelyből ő jutalékot, a vesztegető személy pedig hatósági eljárásoktól mentességet jelentő védettséget kap.

Az elfogása óta személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés hatálya alatt lévő vádlott a bűncselekmények elkövetéséből származó pénzt nem továbbította senkinek, a korrupciós bűncselekmények sorozatjellegű elkövetése révén rendszeres haszonszerzésre törekedett, és legalább mintegy 300 millió forinttal gazdagodott.

A nyomozó ügyészség az eljárás során - vagyonelkobzás céljából - a vádlottól hét gépjárművet, 24 millió forint készpénzt, ékszereket valamint dollárt és eurót foglalt le, továbbá két ingatlan zár alá vételére intézkedett.

A többi vádlott részben a bűncselekmények elkövetésében vett részt, részben pedig - mint vállalkozó - a vesztegetési pénzt adta abban a tudatban, hogy azzal hivatalos személyt befolyásol.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat