Ma: 2024.06.13. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Vádat emeltek a rendőrséget háromszor is megfenyegető férfi ellen
Privátkopó 2024. 05. 17. 6:24:00

A Nógrád Vármegyei Főügyészség terrorcselekménnyel fenyegetés miatt emelt vádat egy 38 éves férfivel szemben, aki a vád szerint telefonos fenyegetéseivel kényszerítette intézkedésre a rendőrséget.A vád szerint a férfi 2023. szeptember 4-én, 21 óra 20 perckor ittasan felhívta a mobiltelefonjáról a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, és közölte, ha a rendőrség nem megy ki hozzá, akkor öngyilkos lesz, illetve ő fogja a rendőröket lelőni. Azzal is fenyegetőzött, hogy rálő a rendőrök kocsijára, a kapuba pedig Molotov-koktélt tesz.

Ezután a férfi a segélyhívót hívta, és az operátornak azt mondta, hogy öngyilkos merényletet szeretne végrehajtani, majd robbantással fenyegetőzött.

Harmadszor 21 óra 39 perckor ismét a rendőr-főkapitányságot hívta, és kérdőre vonta a rendőrséget azzal, hogy ha nem jönnek ki, akkor robbantani fog.

A többszöri fenyegetést a hatóságok komolyan vették és a TEK munkatársai a betelefonáló férfit előállították.

Aki abból a célból, hogy a rendőrséget arra kényszerítse, hogy valamit tegyen, erőszakos bűncselekményt követ el, megvalósítja a terrorcselekmény bűntettét. Ha ilyen cselekménnyel fenyegetőzik, a terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntettét követi el.

Az elkövetéskor a férfi ittas volt. Az önhibából eredő ittasság nem menti az elkövetőt, hiszen az alkohol hatása közismert, ezért aki szeszes italt fogyaszt, számolnia kell azzal, hogy lerészegedhet, így tettéért teljes büntetőjogi felelősséggel tartozik, sőt, az ittas elkövetés súlyosító körülménynek számít.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség a büntetett előéletű, cselekményét kitartó szándékkal megvalósító férfivel szemben terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés miatt emelt vádat, és vele szemben az előkészítő ülésen történő beismerése esetére két év börtönbüntetés és két év közügyektől eltiltás kiszabására tett mértékes indítványt.

Az ügyben a Balassagyarmati Törvényszék dönt.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat