Ma: 2021.10.13.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Jogerős ítélet a féltékenységből verekedő férj ügyében
Privatkopo.info 2021. 10. 13. 5:13:00

A Pécsi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet annak a vádlottnak a büntetőügyében, aki felesége ismerősét - féltékenységből - súlyosan bántalmazta.A vádlott egy Baranya megyei településen él feleségével. 2019 elejétől többször alakult ki vita, veszekedés közöttük.

2019 áprilisában a vádlott felesége elhatározta, hogy késő este meglátogatja egy férfi ismerősét, akivel megbeszélnivalója volt. A feleség szokatlan időpontban tett látogatása a férjet féltékennyé tette, aki előbb a felesége otthon felejtett telefonjáról sértő tartalmú üzeneteket küldött az ismerősnek, majd a sértett házához indult, ahol a hátsó teraszon a sértett és a vádlott felesége beszélgettek. A vádlott a kerítés kapujának zárját kinyitva az udvaron keresztül a teraszhoz sietett, és az öklére húzott kemény eszközzel a sértettet két alkalommal, nagy erővel fejbe ütötte. A bántalmazás következtében a sértett súlyos, életveszélyes állapotot eredményező fejsérüléseket szenvedett.

Az elsőfokú bíróság a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés, valamint magánlaksértés bűntettében mondta ki bűnösnek. Ezért halmazati büntetésül 4 év szabadságvesztésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosítás iránt, a védelem enyhítésért fellebbezett.

Az ügyben másodfokon eljárt Pécsi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat