Ma: 2024.02.26.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Jogerős ítélet a zalai kábítószer-kereskedők ügyében
Privátkopó 2022. 11. 24. 8:16:00

A Pécsi Ítélőtábla jogerősen elítélte azokat a vádlottakat, akik a vád szerint jelentős mennyiségű kábítószerrel kereskedtek.A három vádlott közül ketten élettársak, akik 2019 elejétől közösen, haszonszerzési céllal szereztek be kábítószereket, így marihuánát, speed port, illetve ecstasy tablettákat. A szert mobiltelefonos üzenetváltás, valamint közvetítő személy útján értékesítették a fogyasztóknak.

A harmadik vádlott 2020 elejétől internetes rendelés útján, külföldről szerzett be kábítószert, amelyet rendszeresen értékesített, illetve maga is fogyasztott.

Az ügyben az első fokon eljárt Zalaegerszegi Törvényszék a 2022 márciusában hozott ítéletében az élettársakat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért 8-8 év szabadságvesztésre ítélte őket. A harmadik vádlottat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérlete miatt 6 év szabadságvesztésre ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen a védelem felmentés, illetve enyhítés iránt jelentett be fellebbezést. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség a harmadik vádlott esetén a minősítés megváltoztatása, és terhére kísérlet helyett befejezett bűncselekmény megállapítása iránt fellebbezett, egyebekben az ügyész az elsőfokú ítélet helybenhagyására tett indítványt a Pécsi Ítélőtáblán.

A Pécsi Ítélőtábla az ügyben tegnap kihirdetett ítéletével az egyik, első fokon 8 évre ítélt vádlott büntetését 6 évre enyhítette, valamint a kábítószert internetről rendelő vádlott által elkövetett bűncselekmény minősítését a fellebbviteli főügyészség indítványának megfelelően megváltoztatta.

Egyebekben az elsőfokú ítéletet helybenhagyta.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat