Ma: 2024.05.17. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Fiktív számlák 900 millióért
Privátkopó 2024. 04. 09. 9:28:00

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség a költségvetési csalás miatt indított büntetőügyben az elsőfokú bíróság ítélete ellen súlyosításért bejelentett ügyészi fellebbezést fenntartotta.A műtrágya értékesítéssel foglalkozó vállalkozó úgy kívánta a vevőkörét  bővíteni, hogy a konkurenciánál olcsóbban kínálta a termékét. Ezt úgy tudta elérni, hogy az értékesítésbe bevont három másik céget. A szlovák, horvát és lengyel partnerektől ez a három cég vásárolta meg - névleg - nettó áron a műtrágyát, amelyet aztán a vállalkozó gazdasági társaságának már áfával növelt áron adtak tovább, adófizetési kötelezettségeiknek viszont nem tettek eleget. A vádlott a három cég által kibocsátott fiktív számlák alapján jogosulatlanul igényelte vissza az ÁFÁ-t, ezzel az állami költségvetésnek 2017-2019. években több, mint 900 millió forint összegű vagyoni hátrányt okozott.

A Kaposvári Törvényszék az ügy négy vádlottját költségvetési csalás bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért 3 év és 6 hónap és 7 év közötti időtartamú szabadságvesztés büntetésre, 300.000-1.200.000 forint pénzbüntetésre, 4-7 év gazdálkodó szervezet vezetői foglalkozástól eltiltásra és 4-7 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen az ügyész valamennyi vádlott terhére súlyosításért, a vádlottak és védőik pedig felmentésért, enyhítésért fellebbeztek.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat