Ma: 2021.10.19. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Rendőrségi hírek, közlemények
Még csak 13 éves, de már lelkesen rabolgat
Privatkopo.info 2021. 10. 19. 8:03:00

A vádirat szerint a 13 éves fiú 2019 decemberében egy Budapest XXI. kerületi buszmegállóban odalépett két, szintén 14 éven aluli fiúhoz, majd az egyikükbe belekötött azzal a valótlan állítással, hogy a fiú a vádlott édesanyját szidalmazta. A fiatalkorú vádlott egy késsel meg is fenyegette a sértettet.A vádlott 2020 januárjában, egy XXI. kerületi bevásárlóközpontban ismét találkozott másik két fiúval, akik a korábbi eset miatt féltek tőle. A fiatalkorú kihívta őket a bevásárlóközpontból, majd a mellette lévő egyik épület falához állította a két sértettet, egyiküket bántalmazta is, majd pénzt vett el tőlük. A támadó az egyik sértett mobiltelefonját is elvette, azt azonban a sértett vissza tudta szerezni. A vádlott ezután elhagyta a helyszínt, előtte azonban még közölte a sértettekkel, hogy legközelebb ismét elveszi a pénzüket.

A  csepeli nyomozók felderítették az ügyet és gyanúsítottként hallgatták ki a fiatalkorút. A vádlott életkora miatt kirendelt szakértők megállapították, hogy a fiatal beszámítható és rendelkezik a bűncselekmény felismeréséhez szükséges belátási képességgel.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Részlege vádat emelt a fiú ellen két rendbeli rablás bűntette miatt és indítványozta, hogy a bíróság szabjon ki vele szemben javítóintézeti nevelést.

(Fotó: illusztráció)

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat