Ma: 2024.02.25. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Közérdekű címek, telefonszámok
Nyereségvágy: megmérgezte a nagynénjét és annak házastársát egy férfi
Privátkopó 2023. 01. 25. 5:55:00

A Fejér Vármegyei Főügyészség minősített emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki meglopta majd megmérgezte a dunaújvárosi idős házaspárt. A férfi élettársa és további két személy a sértettek pénzének elköltésében működtek közre.A vádirat szerint a férfi elhatározta, hogy a nagynénje és házastársa bizalmába férkőzve próbál pénzhez jutni, mivel tudta, hogy közvetlen hozzátartozójuk nincs. A férfi látogatásai sűrűsödtek annak érdekében, hogy a rossz fizikai, mentális állapotban lévő sértettekben bizalmat ébresszen.

A férfi a ruhásszekrényben elrejtett 4 millió forintot, majd később 2 millió forintot ellopta. Az idős asszony észrevette a pénz eltűnését, ezért a megmaradó 8 millió forintot elhelyezte a bankszámlán. 

A férfi a sértett által igényelt új bankkártya kézbesítésével annak kódját megismerte, majd a kártyát megszerezte. A férfi - 34 alkalommal - összesen 5 100 000 forintot vett fel automatákból, amelyet az élettársával közösen feléltek, illetve mintegy 2 700 000 forintot bankkártyás vásárlások során elköltöttek. A férfi fia és annak élettársa a bankkártya megszerzéséről tudott, ők a vásárlásokkal 425 000 forint kárt okoztak.

Az idős asszony sikertelenül próbált 100 000 forintot felvenni, ezért panaszt tett, így a pénzintézet pedig vizsgálatot rendelt el, amelyről a férfi tudomást szerzett. Ekkor elhatározta, hogy nyugtató felhasználásával a sértetteket megöli, de a tervéről az élettársát nem tájékoztatta.

A férfi 2020. február 20-án - azt állítva, hogy születésnapot érkeztek ünnepelni - magával vitt egy üveg bort. A férfi a nyugtatóból nagyobb mennyiséget porrá törve belekevert a borba, abból töltött a sértetteknek, és a borosüveget a szobába bekészítette. A sértettek a bort megitták, amelyre az idős asszony rosszulléttel, hányással, egyensúlyvesztéssel reagált, az idős férfin ekkor még a gyógyszermérgezés tünetei nem voltak észlelhetők. A vádlott és élettársa a sértetteket magukra hagyták azért, hogy ne tudjanak segítséget kérni, ezért a férfi az idős asszony mobiltelefonját elvitte, a vezetékes telefon kábelcsatlakozóját kihúzta. A borosüveget és a bögréket magával vitte, azokat összetörte és egy hulladékgyűjtőbe dobta.

A férfi a következő napokban  nem látogatta a sértetteket, élettársa pedig nem nyújtott segítséget nekik. A vádlottak három nap múlva mentek el a sértettek lakásához, azért hogy a férfi meggyőződjön a házaspár állapotáról. Amikor nem nyitottak ajtót, a férfi segítséget hívni nem akart, csupán az élettársa nyomására tárcsázta a segélyvonalat.

Az asszony állapota kórházi ellátása során stabilizálódott, az idős férfi azonban 2020. március 7-én elhunyt. Halálának oka heveny keringési elégtelenség volt, állapotának rohamszerű, végül halálához vezető romlásához a nyugtató hatóanyagtartalma miatti több napos, zavart tudatállapotban töltött mozgásképtelenség járult hozzá.

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben fegyházbüntetés kiszabását és közügyektől eltiltást, élettársával szemben felfüggesztett szabadságvesztés büntetés, a férfi fiával és élettársával szemben pedig - tárgyalás mellőzésével - ugyancsak felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta. Az ügyészség a sértett által előterjesztett polgári jogi igény elbírálására is indítványt tett.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat