Ma: 2024.03.04. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
Nyaralásra akart pénzt rabolni a „navajonki” a 80 éves nénitől
Privátkopó 2023. 11. 22. 13:07:00

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 29 éves Nógrád vármegyei férfi ellen, aki falujában próbált meg kirabolni egy idős asszonyt.A vád szerint a férfi 2023. március 16-án elhatározta, hogy a falujában élő, 80 éves, bottal közlekedő, nehezen mozgó idős nőtől rablás útján szerez pénzt a nyári utazásához. A bűncselekmény elkövetéséhez magához vett egy harapófogót, továbbá beszerzett egy működőképes légfegyvert, majd - azokkal együtt - este 8 órakor a hátsó kertkapun át bement a sértett lakóházának udvarára.

A férfi a bejárati ajtót rögzítő láncot a harapófogóval elvágta, így az ajtót kinyitotta, ám a szokatlan hangokra a szobájában fekvő sértett felkelt és felkapcsolta a világítást. Észlelte, hogy a veranda ajtaja nyitva van, azt be akarta zárni, mire a fekete ruházatot, fején kapucnit és az arcán fekete maszkot viselő vádlott bement a verandára. Az asszony felismerni vélte az elkövetőt, rá is kérdezett a férfira, aki válasz helyett a lőfegyvernek látszó légfegyver csövét az idős asszony irányába tartva azt követelte tőle, hogy adja át neki a pénzét. Az idős nő közölte, hogy neki nincs pénze, és a fegyver csövét két kézzel megfogva megpróbálta azt elvenni a vádlottól, azonban eközben elesett, majd a földön segítségért sikított. A férfi továbbra is pénzt követelt a sértettől, és megfenyegette, hogy ne sikítson, mert lelövi. Ezután bement a nő szobájába pénzt felkutatni, a sértett pedig feltápászkodott, magához vette a botját, segítségért kiabálva ki tudott menekülni az utcára.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség a férfivel szemben fegyveresen, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás kísérlete miatt emelt vádat. A férfi beismerő vallomása esetén 6 év börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra számíthat.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz ítéletet.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat