Ma: 2023.05.22.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Több százmilliós áfacsalási ügybe keveredett a Biocom étrend-kiegészítőket forgalmazó „Ökonet-Európa” Kft.
Privatkopo.info 2022. 06. 24. 11:55:00

Több százmillió forintos költségvetési csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága a vitaminokat és étrend-kiegészítőket forgalmazó „Ökonet-Európa” Kft. tevékenységével összefüggésben - értesült a Privátkopó bűnügyi hírportál.Több éve zajlik a nyomozás abban a büntetőügyben, amelynek egyik gyanúsítottja Kovács Zoltán, az „Ökonet-Európa” Kft. ügyvezető-tulajdonosa. A NAV pénzügyi nyomozói szerint a társaság egy több százmillió forintos - áfával kapcsolatos - költségvetési csalás részese. A kft. ellen az adóhivatal 2020 szeptemberében büntetőjogi intézkedést rendelt el, amely jelenleg is hatályos. Úgy tudni, a pénzügyi nyomozók vizsgálják, hogy a különösen nagy értékre elkövetett áfacsalás mellett megvalósulhatott-e pénzmosás bűntette is.

A Privátkopó megkereste Kovács Zoltán gyanúsítottat, aki a portál érdeklődésére a következő válaszolta.

Megfelel a valóságnak, hogy az egyik korábbi reklámarcunkhoz kapcsolódó, hálózati tagunkként is üzemelő cég tulajdonosa elleni büntetőeljárás vonatkozásában cégünk is a nyomozás látókörébe került, és az adóhatóság költségvetési csalás elkövetésével gyanúsított meg. Arról nincs információm, hogy a NAV pénzmosás ügyében is vizsgálódik. Szomorú dolognak tartom, hogy több mint két és fél év után még addig sem jutottunk el, hogy a hatóság az általunk tett nyilatkozatokra, vallomásokra, indítványokra érdemben válaszoljon.”

Az „Ökonet Európa” Kft. Magyarország egyik legnagyobb, vitaminokkal és étrend-kiegészítő termékekkel kereskedő társasága. A cég éves nettó árbevétele 2020-ban több mint 4 milliárd 500 millió, 2021-ben közel 5 milliárd 400 millió forint volt.

A dabasi központtal működő kft. a svájci székhelyű Biocom International (Europe) AG. készítményeinek magyarországi forgalmazója.

(Folytatjuk)

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat