Ma: 2023.03.03.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Fegyházbüntetés várhat a rablókra
Privatkopo.info 2022. 05. 11. 8:58:00

A Pécsi Járási Ügyészség csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat három fiatal felnőtt ellen, akik 2022. január 2-án, hajnalban, Pécsen bántalmaztak egy férfit, tőle kozmetikai terméket és tablettákat vettek el.A vád szerint a férfiak Pécsen, a belvárosban kábítószert vásároltak a sértettől. Az este folyamán szórakoztak, elfogyasztották a kábítószert, amiről kiderült, hogy rossz minőségű volt, ezért elhatározták, hogy kárpótlásként megszerzik a sértettől a még nála levő kábítószert. 

A vádlottak január 2-án, hajnali 5 órakor - véletlenül - találkoztak a sértettel. Beszélgettek, és együtt elsétáltak a Szent István térig. Beszélgetésük során az egyik férfi hirtelen ököllel megütötte a sértettet, aki a földre esett. A bántalmazásba a másik két férfi is bekapcsolódott, egyikük megütötte, míg társa megrúgta az ekkor már földön fekvő áldozatot. Az egyik vádlott kivett a sértett zsebéből egy tablettákat tartalmazó zacskót, majd a támadók magukhoz vették a sértett zsebéből kiesett kozmetikai terméket is. A sértett fel tudott állni a földről, ekkor őt az egyik elkövető még megütötte és meglökte. Ezután a sértett elszaladt.

A vádlottak a sértettnek 3800 forint kárt okoztak.

A bántalmazástól a sértett arca több helyen megsérült, ajka felrepedt, orrán hámhorzsolások keletkeztek, bal szemtájéka megzúzódott, az egyik metszőfoga eltörött.

A cselekmény csoportosan elkövetett rablás bűntettének megállapítására alkalmas, ami öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A Pécsi Járási Ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság a letartóztatásban levő vádlottakat fegyházra és közügyektől eltiltásra ítélje.

(Fotó: illusztráció)

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat